האם ניתן לבטל צ'קים אם בעל הדירה דורש להישאר עד תום החוזה?

|

שאלה

רויטל 02/09/12
אני גרה בשכירות. כשבעל הדירה ביקש שנתפנה מהבית החלטנו לממש את האופציה, אכן מימשנו ונשארנו בדירה אבל לא חתמנו על חוזה נוסף.
בשיחה עם בעל הדירה הובהר שהוא רוצה להעביר את הבית למישהו אחר וככל שנמהר להתפנות מהבית כך עדיף. אכן חיפשנו דירה חלופית ומצאנו, אולם בעל הדירה החליט שאנחנו צריכים להשאר עד תום החוזה (מרץ) כי יש לו דייר החל ממרץ. האם אנחנו יכולים לפנות את הבית ולבטל את הצ'קים במידה והוא לא מחזיר לנו אותם?
תודה

סיום תקופת שכירות

עו"ד אורי רשף 02/09/12
רויטל שלום,
ממה שאת מתארת- את הסתמכת על בקשת המשכיר לפנות את הדירה כמה שיותר מהר ולכן מצאת דירה חלופית ובקשתו המאוחרת שתישארו למשך כל תקופת החוזה עומדת כביכול בסתירה לבקשתו הראשונה לצאת כמה שיותר מהר ובהחלט שמדובר בהתנהלות לא הוגנת מצד המשכיר. בעיקרון אסור לבטל צ'קים ומי שמבטל ללא עילה לפי החוק, עלול להיחשף לתביעה בעניין וליתר דיוק לפתיחת תיק הוצאה לפועל, אך כמובן שבהליך זה תינתן לו ההזמדנות להתנגד. בכל אופן לפני שאתם מבטלים את הצ'קים- התייעצו עם עו"ד.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן