כפל קנס

  • כפל קנס בשל מסירת הודעת תשלום מאוחרת
    nimrod07 | 04/08/2010 13:21

    שלום, לאחר שנתפסתי עם רשיון נהיגה לא בתוקף, קבע בית המשפט (שלא בנוכחותי. לא הגעתי) 800 ש"ח קנס. בית המשפט שלח את הודעת הקנס לבית הוריי (למרות שבתעודת הזהות ישנה כתובת אחרת), ובאיחור. הודעת הקנס הגיעה לאחר המועד המאפשר לי לשלם את הקנס המקורי. כלומר, כבר כשקיבלתי את הקנס, הייתי צריך לשלם 1200 ש"ח ולא 800. לא הייתה לי הזדמנות לשלם את הקנס המקורי בגלל איחור במשלוח של בית המשפט. יש לי אישור מסירה באיחור של שליח בית המשפט. הגשתי בקשה לביטול קנסות לבית המשפט (לפי הנחיות שלהם), אך להפתעתי נעניתי בשלילה. הייתי בטוח שהעובדות ידברו בעד עצמן. האם אוכל לעשות עוד משהו? אני לא מחפש להתחמק מהתשלום. אך נדמה לי שצריכה להינתן לי ההזדמנות לשלם את הקנס המקורי. תודה

    • כפל קנס
      |עו"ד חקלאי. נועה | 05/08/2010 13:34

      קיבלת הזמנה ביד למשפט. הכתובת שנרשמה בכתב האישום זו כנראה הכתובת שמסרת לשוטר - שהופיעה או בתעודת הזהות שלך או ברשיון שהצגת לשוטר. נכון? לעניין הקנסות - הדרך היא באמת לפנות לבית המשפט בבקשה להאריך את המועד לתשלום הקנס המקורי ולנמק שלא קיבלת הקנס במועד. בהצלחה

      • הגשתי בקשה אך להפתעתי נעניתי בשלילה
        nimrod07 | 05/08/2010 13:47

        הגשתי בקשה לביטול קנסות לבית המשפט (לפי הנחיות שלהם), אך להפתעתי נעניתי בשלילה. הייתי בטוח שהעובדות ידברו בעד עצמן. האם אוכל לעשות עוד משהו? אני לא מחפש להתחמק מהתשלום. אך נדמה לי שצריכה להינתן לי ההזדמנות לשלם את הקנס המקורי.