קודם לכל הוא אשם בעבירה של אי מסירת פרטים

  • בזמן ביצוע חניה התנגש בי רכב- מי אשם?
    אלינה | 04/07/2010 11:42

    ביצעתי חניה במקביל ברחוב צר בו חונות מכוניות משני הצדדים. גם מנגד המקום שבו חניתי חנה רכב, כך שהכביש היה צר ביותר. היתיי בנקודה בה סיימתי את חניית הרוורס, הרכב היה במצב נייח על D ותמרנתי את ההגה על מנת להכניס את החלק הקדמי של הרכב לחנייה. באותו רגע הגיע מאחורה רכב מסחרי ומבלי לעצור נכנס לתוך הרחוב הצר, כאשר הוא חלף על פני עם החלק האחורי (שהיה כמובן רחב יותר מהחלק הקדמי של הרכב שלו) הוא פגע ברכב שלי (בחלק הקדמי של הכנף השמאלית) הנהג טען כי זאת אשמתי והיות ולו לא נגרם שום נזק לא היה מוכן להחליף איתי פרטים ונסע מהמקום. אני מעונינת לתבוע אותו בבית משפט לתביעות קטנות השאלה היא האם על פי חוק הוא באמת אשם והאם ניתן להוכיח זאת במצב של מילה שלו נגד מילה שלי?

    • קודם לכל הוא אשם בעבירה של אי מסירת פרטים
      דוד, מתנדב בתנועה | 04/07/2010 20:46

      בכל מקרה של תאונת נזק בלבד (נ.ב.) יש חובה על הצדדים להחליף פרטים. אם רשמת את מספר הרכב, תיאורו, המקום והשעה, עליך לגשת לתחנת משטרה קרובה, למחלקת שירות לאזרח (מש"ל) ושם לדווח על המקרה. הבעיה היא שאת, כך אני מניח, תעדיפי לוותר ולא "לבזבז זמן" על הענין הזה. ספרי לנו מה החלטת