הוראות מחייבות של ועדת הטכניון מטעם משרד התחבורה

  • חנייה - 72 (א) (4)
    אלירם | 02/07/2010 12:15

    סייר של המשטרה רשם לי קנס ע"ס 250 ש"ח, בטענה שהחניתי את רכבי בכניסה לשטח המיועד לכלי רכב. (המיקום: רחוב צה"ל 2 בבית דגן). מצורפת תמונה של הרכב שלי (מאזדה 3) במקום האירוע. לא העליתי על דעתי שאני חוסם כניסה לחנייה, כיוון שנראה שמדובר במרפסת מרוצפת, עם כסאות. נוסף על כך, המדרכה במקום צבועה באפור וכן לא קיימת הנמכה במדרכה לשם כניסת כלי רכב. כמו כן, הסייר הגיע לאחר שקיבל קריאה מבעל הבית, איתר את מספר הטלפון שלי ע"פ מספר הרכב, והתקשר אליי פעמיים, (במטרה שאבוא להזיז את רכבי) משלא התקבלה תשובה (הייתי בשיעור באוניברסיטה), הוא רשם את הדו"ח. מוזר לי שניסו להתקשר אליי, אם באמת עברתי עבירה כלשהי... שלחתי בקשה לביטול הקנס ליחידת התנועה הרלוונטית, התשובה שקיבלתי - "התובע דן בבקשתך והחליט שלא לבטל את הודעת הקנס, מאחר שלא התקיימו עילות הביטול המפורטות בחוק". 1. האם לדעתכם כדאי לי לבקש להישפט בבית המשפט? האם יש לי עילה מספקת כדי להגן על עצמי? 2. אם כן, האם אני צריך ייצוג משפטי או שמספיק לי להציג את טענותיי בעצמי? 3. האם יש סיכוי שלא אצא זכאי במקרה הזה, ואז אצטרך לשלם תשלום גבוה מגובה הקנס? 4. האם יש מקום לכלול במסגרת המשפט התייחסות לכך שנראה שהמשטרה לא עושה עבודתה כראוי, ביזבזה משאביה ומשאבי בית המשפט ומתוך כך את כספם של משלמי המיסים? תודה מראש, אלירם.

    • הוראות מחייבות של ועדת הטכניון מטעם משרד התחבורה
      אלפי | 02/07/2010 18:38

      במקומך, הייתי נוהג כדלקמן:1) הייתי מבקש לבטל את הדוח או -לחלופין - להישפט, בנימוק שלא נעברה שום עבירה בעת חניית הרכב במקום.2) לו היו מבקשים ממני (מטעם התביעה) להציג את הראיות שלי לפני תחילת הדיון בפועל, הייתי דוחה אותם !!!3) במשפט, הייתי מציג בפני השופט (כראיה) את העמ' 196 (המצ"ב) של קובץ ההוראות הנ"ל (משנת 1997) שהוא הכי מעודכן עד היום, תוך תשומת דגש על הסעיף ג' !!!בהצלחה !

      • ועוד ...
        אלפי | 02/07/2010 19:02

        בתור שכיר, יש לבקש מראש (עדיף כבר היום) מהמעביד "אישור על גובה עלות יום העבודה" לצרכי שימוש בבית-משפט. במקרה של זיכוי כבר בישיבה הראשונה, יש לבקש פיצוי על בזבוז זמן (הנובע ישירות מסירובם לבטל את הדוח לפי בקשת הנאשם), ואם השופט יסכים למתן פיצוי, אז יש להציג את האישור הנ"ל בפני השופט.

      • על סמך המסמך  לת
        אלפי | 02/07/2010 21:15

        • במה אתה מואשם?
          אושרי הירש ח תאונות | 03/07/2010 08:58

          מה סמל הסעיף של העבירה ? או מה תקנת התעבורה בו אתה מואשם?

          • כב' אושרי, ...
            אלפי | 03/07/2010 09:46

            אלירם מואשם באי-ציות לתקנה 72(א)(4), כפי שכבר מ ו פ י ע בנושא השאילה המקורית שנישלחה לפורום ! לפי המצב החוקי בתוקף כיום - לא נעברה שום עבירה !

            • אלפי תן לאלירם לרשום את סמל הסעיף כפי שרשום
              אושרי הירש ח תאונות | 03/07/2010 11:58

              על מנת להבין האם כתב האישום נכון יש לדעת מה סמל הסעיף בח נ א תודה על תשומת הלב אלפי

              • אין לי כל התנגדות לכך, אבל ...
                אלפי | 03/07/2010 12:25

                1) הוא כבר רשם את זה2) עם כל הכבוד למשטרת ישראל, לפי עניות דעתי - ספר ה-"חנא" הוא אוסף קודים פנימיים של המשטרה, בזמן שתקנות התעבורה הן חלק מאוסף הנורמות המשפטיות התקפות במדינתנו.3) יחד עם זאת אני מסכים לכך שעלינו לראות את הדוח בעצמנו, על מנת להחליט אם סעיף ב-"חנא" תואם את העבירה אשר צויינה ע"י אלירם !בהמתנה, ...

                • תשובות
                  אלירם | 04/07/2010 23:23

                  ראשית תודה על התשובות המהירות. סעיף העבירה שנרשם בדו"ח הוא כפי שציינתי בהודעה הראשונה - 72(א)(4). סמל הסעיף 5944 (או 5941, הכתב לא קריא). אין לי מושג מה זה ב"חנא"... אציין שלא היה לי מושג שאני חוסם כניסה לחנייה, אם הייתי רואה רכב חונה במרפסת כמובן שלא חונה שם... כפי שכתבתי זוהי מרפסת מרוצפת, ללא שום שילוט/הנמכה/שער או כל אמצעי אחר שיכל לגרום אפילו לחכם באדם להבין שמדובר בחניה פרטית. שוב תודה רבה על התשובות!

    • התקנה מתייחסת ל"כניסה לחצרים"
      גיא "אנשים באדום" | 03/07/2010 23:19

      זו התקנה שעל פיה נרשם לך הדוח. לפי התמונות אין סיבה לדעתי לרישום דוח והכניסה לא נראית ככניסה לחצר / חניה. אולי כדאי שתדבר עם בעל הבית שיסביר לך את העניין מבחינתו. מעבר לרישום הדוח (שאינו מוצדק מבלי להיות במקום) השוטר היה בסדר גמור! הוא ניסה לעזור לבעל הבית והתקשר כדי לבקש ממך לפנות את הרכב. אין זה אומר שהוא היה פוטר אותך מהדוח אם היית מגיע, אבל היה עוזר בכך לבעל הבית. על אף שקיבלת תשובה מהמשטרה אני הייתי ניגש ליחידת התנועה ומדבר עם קצין התנועה. אם אתה הולך למשפט - חשוב היטב על "עלות מול תועלת", בזבוז ימי עבודה וכד', ואל תהיה בטוח שהשופט יוציא אותך זכאי ואז הוא עלול להחמיר עימך את העונש. החלט בעצמך אם אתה מסוגל לייצג את עצמך (דבר מקובל בביהמ"ש) ואם לא האם כדאי לשכור עו"ד בשביל קנס כזה. אל תשפוט את המשטרה ופעולותיה זה לא המקום לכך. בהצלחה! לפרטים נוספים אתה יכול לפנות אלי. נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • חוקיות רישום הדו"ח או חריגה מסמכות
        אושרי הירש ח תאונות | 05/07/2010 21:37

        על מנת לדעת האם רישום הדו"ח בגין הפרעה לכניסה לחצרים נרשם באופן חוקי ונגרמה הפרעה לכניסה לחצרים יש לבדוק במפת התימרור המקומית האם הכניסה לחצרים מאושרת במפת התימרור .

        • איך אני יכול לבדוק את מפת התימרור?
          אלירם | 05/07/2010 21:49

          אני יכול לבדוק בעצמי? למי עליי לפנות? תודה מראש, אלירם.

          • פנה לועדת התנועה
            גיא "אנשים באדום" | 05/07/2010 22:52

            החלטה אם במקום תהיה כניסה לחניה אמורה להיות מאושרת בועדת התנועה בישובב. יש לך את הזכות לבקש לראות אם יש אישור לכך שבמקום יש כניסה לחצרים. גם אם יש אישור לכך - לדעתי ומתוך התמונות הדוח לא חוקי כיוון שאין שום סימון לכך שהמקום מהווה "כניסה לחצרים". אם אין אישור לכך - דרוש מהמשטרה לבטל את הדוח וכתוב למפקד היחידה שהשוטר שלו הוכיח למה האזרחים חושבים על המשטרה את מה שהם חושבים. אני לא הייתי בוחר להוכיח את צדקתי בפני השופט. בהצלחה! נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

        • אתה צודק בהחלט!  לת
          גיא "אנשים באדום" | 05/07/2010 22:45

        • אישור התמרור
          גיא "אנשים באדום" | 05/07/2010 22:54

          גם אם ועדת התנועה אישרה את העניין, לדעתי הדוח לא חוקי! אין כל סימון / תמרור שבמקום יש כניסה לחצרים. נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • תודה רבה על העזרה!  לת
            אלירם | 06/07/2010 09:53