מתי נעשה הטסט?

  • דו"ח על פגמים ברכב
    ענת | 14/04/2010 15:27

    בבעלותי קטנוע 125 סמ"ק בעל רשיון רכב בתוקף (בתוקף לעוד 10 חודשים). משטרת תנועה עצרה אותי בצד לבדיקת רשיונות, הצגתי את הרשיונות שבתוקף אך למרות זאת קיבלתי דו"ח על ליקויים שהשוטר טען שקיימים. כמו כן נלקח ממני רשיון הרכב ובעדו נמסר לי רישיון זמני ונאמר לי שתוך יומיים עליי לתקן את הליקויים אחרת ישלל ממני רשיון הרכב לחלוטין. שאלתי היא האם בהנתן שרכבי עבר טסט כדין יכול השוטר לעשות את שעשה? מה עליי לעשות?

    • מתי נעשה הטסט?
      אורן המקורי | 14/04/2010 18:05

      שוטר שהוא סייר בוחן יכול להוריד רכב מהכביש בשל ליקויים ורק לאחר תיקון הליקויים יאשר חזרתו לכביש.

    • תקינות רכב
      אושרי הירש | 14/04/2010 18:53

      אין שום קשר בין מציאת הליקויים של בדיקת בוחן משטרה היום לבין מעבר מבחן רישוי לפני כחודשיים לפי תקנות התעבורה הרכב חייב להיות תקין בכול עת

      • מותר
        עו"ד נועה חקלאי | 15/04/2010 18:16

        מותר לשוטר שמצא ליקויים לדרוש ממך לתקנם - אפילו אם בדיוק יצאת מטסט... תקן הליקויים בזריזות על מנת שלא יורידו לך את הרכב מהכביש - שלא תצטרך לעבור את הפרוצדורה של החזרתו לכביש. אחרי התיקון גש לשוטר והראה לו ת התיקון על מנת שיבטל ההורדה.