כבר דיווחת במשטרה?

  • דיווח על תאונה, ללא רשיון רכב בתוקף
    יניב | 22/03/2010 17:30

    שלום. הייתי מעורב בתאונה, רכב התנגש בי מאחור בשעה שעצרתי לפני מעגל תנועה כדי לאפשר להולכי רגל לחצות את הכביש. בבדיקת המסמכים עלה כי תוקף רשיון הרכב שלי פקע לפני כעשרה ימים וביטוח החובה בתוקף. רציתי לדעת האם רשיון רכב לא תקף יהווה בעיה בעת דיווח על התאונה במשטרה, אציין כי מיד לאחר התאונה הייתי בטוח כי לא נפגעתי, אך יום אחרי החלו כאבי גב וצוואר חזקים, אין לי כוונה לתבוע את חברת הביטוח על נזקי גוף והדיווח במשטרה הוא בגין ימי מחלה בלבד.

    • כבר דיווחת במשטרה?
      |עו"ד נ.חקלאי | 22/03/2010 19:19

      אתה פונה לשאול כבר אחרי שדיווחת או שטרם דיווחת?

      • לא, עדיין לא דיווחתי
        יניב | 22/03/2010 20:24

        לשאלתך, עדיין לא דיווחתי.

        • אז ככה....
          |עו"ד נ.חקלאי | 22/03/2010 21:47

          באופן עקרוני פקיעה של רשיון רכב לתקופה קצרה - פחות מ- 4 חודשים הינה עבירה שבצידה קנס 250 ש"ח ו6 נקודות. במקרה הכי גרוע המשטרה תבקש ממך להציג רשיונות וכשתראה שרשיון הרכב פקע תשחזר נגדך את הדוח הנ"ל. כדי להפחית את הסיכון שזה יקרה - הדרך הכי טובה זה להשהות את הדיווח למשטרה למשך חודש. אחרי חודש המשטרה כבר לא תפתח תיק תד ולא תחקור את התאונה - אם זו אכן תאונה קלילה - אלא תקבל את הדיווח שלך ותסגור את התיק כתד כללי. אגב - גם אז עדיין אם מישהו יכנס קצת לעומק יוכלו לשחזר לך דוח על רשיון רכב - אך הסבירות שזה יקרה יותר קטנה. מעבר לכך תהיה זכאי לקבל החזר הוצאות מהמיון - גם אם דיווחת למשטרה באיחור. תוכל גם להחליט לתבוע נזקי גוף. הכל אותו דבר - למעט שאם תשהה חודש את הדיווח - אז הנהג הפוגע ירוויח בכך שלא יוגש נגדו כתב אישום בגין אחריותו לתאונה. כי המשטרה לא חוקרת תאונות באיחור רב. לכן תחליו מה יותר חשוב לך. בהצלחה וחג שמח

          • תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת, חג שמח.  לת
            יניב | 23/03/2010 01:17

            • ולא פחות חשוב,רוץ לעשות טסט,,,,,,  לת
              מיקו | 23/03/2010 07:33