אנשים דוחים

  • לעו"ד, בנושא: פגע וברח
    רון | 20/03/2010 20:55

    שלום רב. אתמול הבת שלי בת 17 יצא מביה"ס, עמדה במעבר החצייה, לחצה בלחצן לקבלת הירוק וכשזה הגיע התחילה לחצות ולפתע הגיע רכב במהירות הבת הושיטה ידיים קדימה והרכב שנסע מהר פגע בה בידיים ובבטן, והבת נפלה לכביש, הרכב האט לשנייה עקף אותה והמשיך, לא עצר להגיש עזרה ולשאול למצבה. נהגת ברכב אחר שעברה במקום צעקה לבת תרשמי את מספר הרכב והמשיכה בנסיעה. כשהיא כואבת ונסערת הספיקה הבת לרשום את מספר הרכב בעודו בורח (למרות שיש 7 ספרות לטענת הבת יש סיכוי שטעתה ברישום מס' הרכב) הבת התיישבה במדרכה למספר דקות קמה והלכה הביתה, ורק מהבית התקשרה שנגיע בשל הכאבים, לקחנו את הבת למרפאה בקופת חולים והרופא החליט לשלוח אותנו למיון, במיון הבת עברה בדיקת שתן, ודם ונבדקה ע"י רופא כירורג ואורטופד בשל כאבים בידיים ובאזור הבטן, ונשלחה לאולטרסאונד, וצילום בטן. כל הבדיקות לשמחתנו תקינות וללא ממצא, וחשוב להישאר במעקב של רופאת הילדים בעיקר בשל כאב חד שיש ונשאר לבת באזור הבטן. ------------------- 1. לאור הנסיבות הנ"ל - מה נכון לעשות, כיצד יש לפעול לתפיסת הנהג. 2.במקרה ורישום מס' הרכב לא מדויק - כיצד יהיה ניתן לאתר את הרכב. 3.האם גם במקרה שהסתיים ללא פציעה מסכנת חיים יש לדווח במשטרה 4.במקרה שיש קושי באיתור הנהג האם הפנייה במשטרה מתבטלת. 5. מתנצל על התמימות, האם בנסיבות הנ"ל שלא נגרם נזק מסכן חיים מלבד צלקת נפשית ובקושי פרטים אודות הנהג, יש אפשרות לתביעת גורם/גוף מסוים ?? ------------------ בתודה מראש בברכה

    • אנשים דוחים
      |עו"ד נ.חקלאי | 20/03/2010 21:34

      כעקרון תפנה למשטרה להגיש תלונה. יפתחו תיק חקירה. יזמנו את בעל הרכב על פי המספר שהבת רשמה. האם יש לה פרטים נוספים לזיהוי הרכב? צבע המכונית? דגם? אולי מדבקות מיוחדות שאו כל סימן זיהוי אחר שיכול לסייע? יחקרו את בעל הרכב - הוא יצטרך לומר מי נהג ברכב באותו היום ובאותה השעה - הנהג עצמו יחקר. אם הנהג יכחיש לחלוטין את הארוע - יש סיכוי שלצערי התיק יסגר מחוסר ראיות - וזה בגלל שהבת לא משוכנעת שרשמה נכון את המספר. האם היו עדי ראייה נוספים? האם הנהגת החולפת ניתנת לאיתור? פשוט מזעזע שאנשים לא רק נוהגים כמו משוגעים אלא גם מפקירים את פצועים. זו עבירה מאוד מאוד חמורה. בהחלט לרוץ למשטרה להתלונן. אם הבת רשמה את המספר על פתק שתביא את הפתק. אם רשמה בסלולרי - שתציג לחוקר. התיק כולו יקום או יפול על היכולת שלה לזהות את הרכב. תציגו לבוחן המשטרתי גם את התעודה הרפואית שקיבלתם בבית חולים בהצלחה.

    • פשוט מ-ז-ע-ז-ע !
      גיא "אנשים באדום" | 20/03/2010 22:04

      למרות שאני יודע שאנו חיים בג'ונגל קיבלתי שוק כשהבנתי את ה ........ איזה מזל שזה נגמר ככה .... איזה מזל ! שתחלים ותצא מהשוק בהקדם! רוץ לתחנת המשטרה עם הבת וספרו את הכל ! העניין יתפתח בהתאם לנתונים שיועברו למשטרה מהר ככל האפשר. כל תאונה בה יש נפגעו אנשים יש לדווח למשטרה ורצוי שזה יהיה בהקדם האפשרי. איחולי לבתך שתחזור לשגרה במהרה שהנהג יתפס ויקבל את עונשו במלוא חומרת הדין. לצערנו השופטים שלנו מאוד רחמנים. עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • מצלמות  לת
        יעקבי | 20/03/2010 22:46

        • מצלמות...
          יעקבי | 20/03/2010 22:51

          לרון, בדוק בסביבה הקרובה אם מותקנות מצלמות של בתי עסק (בנקים, דואר, בית מרקחת, תחנת פיס, דלק וכד'). שמא התאונה צולמה וניתן לזהות את הרכב. בהצלחה.