מהירות

  • קנס על מהירות - כיצד אפשר למנוע את רוע הגזירה?
    נטע | 20/03/2010 20:25

    שלום. אני נוהגת על הכביש למעלה מ-6 שנים, ועד כה הכל היה בסדר. לצערי לאחרונה קיבלתי קנס של 750 ש"ח על נהיגה של 102 קמ"ש, במקום שמותר 80. קיבלתי את הצילום "שהפליל" ורואים את הרכב שלי לבד בכביש, אבל רואים מכוניות בנתיב הנגדי (יש גדר הפרדה). כמה שאלות: 1. האם המכוניות שנמצאות בכביש הנגדי יכולות להעיד על אי אמינות של הראייה? 2.אם העבירה היא על 102 קמ"ש, האם אני יכולה לטעון שנסעתי על 100 קמ"ש, ואין לי שום דרך למדוד בשעון המהירות במכונתי עוד 2 קמ"ש?(זה הפרש גדול בקנס, על 2 הקמ"ש הנוספים אני אמורה לשלם 750 במקום 250 וגם הנקודות פחותות בהרבה). 3. באמת לא ידעתי שמותר לסוע שם רק 80. הכביש הוא עם ארבע נתיבים שבשלב מסויים מתנקזים ל-2, בין עירוני, ונכנסתי אליו בכניסה למחלף, כך שהיה אומנם תמרור שנכנסתי אך לא שמתי לב אליו, והייתי בטוחה שמותר יותר מזה? האם כדאי לי לגשת למשפט ולטעון זאת? אודה מאוד לעצתכם הטובה.

    • מהירות
      |עו"ד נ.חקלאי | 20/03/2010 21:40

      אי ידיעה אינה פוטרת מעונש. אם עברך נקי - הגישי תוך 30 יום בקשה לבטל את הדוח ולהמירו באזהרה. אם לא ימירו לך - את יכולה לשקול להגיש בקשה להישפט ובזמן המשפט לנסות להגיע להסדר עם התביעה שיקלו איתך בעונש. בהצלחה

    • אין לך מה לטעון במשפט !
      גיא "אנשים באדום" | 20/03/2010 22:13

      1. המכוניות הנמדדות ע"י המצלמה הן המכוניות הנוסעות בכביש הקרוב למצלמה ולא אלו בנתיב הנגדי. 2. את יכולה לטעון שנסעת על ...... קמ"ש זה עדיין לא יתקבל על השופט ולדעתי הוא לא יקבל את טענתך - יש לו את הצילום המוכיח את מהירותך. 3. אין לך מה לטעון מול השופט לטובתך, כך שאני מציע לך אל "תרוצי" להפגש איתו. זכרי שהוא עלול גם להחמיר איתך. 4. להלן הסבר לגבי בקשה להמרת הדוח לאזהרה. קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה חמש שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בשנתיים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת של המשטרה. את הבקשה שולחים לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע בהתאם לכתובות הרשומות בגב הדו"ח. אם יעברו שלושה חודשים (הזמן המירבי לתשלום הדו"ח) מיום רישום הדוח ולא קיבלת תגובה כדאי מאוד לשלם אותו. לשאלות נוספות ניתן לפנות אלי במייל. עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • אין לך מה לטעון במשפט !
      גיא "אנשים באדום" | 20/03/2010 22:18

      1. המכוניות הנמדדות ע"י המצלמה הן המכוניות הנוסעות בכביש הקרוב למצלמה ולא אלו בנתיב הנגדי. 2. את יכולה לטעון שנסעת על ...... קמ"ש זה עדיין לא יתקבל על השופט ולדעתי הוא לא יקבל את טענתך - יש לו את הצילום המוכיח את מהירותך. 3. אין לך מה לטעון מול השופט לטובתך, כך שאני מציע לך אל "תרוצי" להפגש איתו. זכרי שהוא עלול גם להחמיר איתך. 4. להלן הסבר לגבי בקשה להמרת הדוח לאזהרה. קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה חמש שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בשנתיים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת של המשטרה. את הבקשה שולחים לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע בהתאם לכתובות הרשומות בגב הדו"ח. אם יעברו שלושה חודשים (הזמן המירבי לתשלום הדו"ח) מיום רישום הדוח ולא קיבלת תגובה כדאי מאוד לשלם אותו. לשאלות נוספות ניתן לפנות אלי במייל. עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • יש בעית כיול במצלמות מומלץ שתכנסי בהם עד הסוף  לת
        ליאור | 21/03/2010 00:06