אני נפעמת מהחוסר הבנה שלך

  • אני נפעם מהמגיבים המתיימרים לתת עצות, שברובם אינם
    אורי | 18/03/2010 08:46

    כשאחד מתלונן על דוח מהירות שקיבל כשנסע 72 קמ"ש ומותר רק חמישים, ישר הוא מקבל תגובות, "טוב שלא קרתה תאונה". ועל מעבר באור אדום "טוב שלא נדרסת".חבר'ה תפנימו. אם החוק אומר 50 לא יקרה כלום אם תיסע 60-70-80 קמ"ש. הגבלת המהירות נועדה רק כדי לגבות מאיתנו קנסות. ותו לא. באופניים אני נוסע 50 קמ"ש. ואם הכביש ריק. הולך רגל לא יכול לעבור את הכביש? ברוב המדינות אין בעיה בכלל. יש אפילו מדינות שנותנות שיקול דעת לנהגי רכב לפנות ימינה באור אדום במידה והצומת פנוי. ולמה דווקא כביש אגרה מותר לנסוע בו 110 קמ"ש? מה?!! מי שמשלם יותר מותר לו לנסוע מהר יותר? ואם הכביש פנוי ואני על כביש הסרגל למה לא אפעיל את שיקול דעתי כאשר אני ב וולבו או BMV  או כל רכב יפני אחר, ואסע במהירות 110-120-130 קמ"ש. נכון, מכרו לנו שהמהירות הורגת. אז מה, מוכרים לנו הרבה דברים גם שניצחנו במלחמת לבנון 2 והרבה טפשים האמינו לזה.חבר'ה תפנימו. כל הדוחות שאתם מקבלים זה רק לצורך הכנסות למדינה. צריך להכיר בזה בהוצאות מס.

    • אני נפעמת מהחוסר הבנה שלך
      ישראלית | 18/03/2010 18:03

      ברגע שמתחילים להפעיל שיקול דעת במילוי אחרי החוק זה תחילת הסוף.אוקי, נגיד שמהירות של 50 קמ"ש זה לא הגיוני. ואז מישהו אחר יגיד, רגע עקיפה בקו לבן זה סתם, אני מספיק מהיר כדי לראות אם בא אוטו. ואז עוד מישהו יגיד, שאני שותה בירה זה לא משפיע עלי וכו וכו.קיצור, צריך לציית לחוקים, הם נכתבו בדם!

      • מאיפה הטיפשות ? אולי זו תוצאה של בורות ?
        Ishay | 18/03/2010 21:22

        גם אם המהירות אינה הגורם לתאונה, ודאי שהיא משפיעה על תוצאת התאונה. לך לא ימכרו שהמהירות הורגת, אתה הרי חכם ויודע. אז לידיעת כל האחרים, כ20% מההרוגים בתאונות הדרכים כתוצאה ממהירות מופרזת, (מהירות שאינה הולמת את תנאי הדרך). בקרב נהגים צעירים, השפעת המהירות היא גדולה אפילו יותר, לך לא ימכרו סיפורים, כי אתה חכם ויודע.

      • אין שיקול דעת =שווה קנסות לאוצר המדינה
        אושרי | 18/03/2010 21:35

        תמרורי הוריה במיוחד למהירויות שונות ניתנו למנוע מצב של שיקול דעת כדאי להפנים זאת

    • אורי - כנראה אתה מאלה שעדיין לא נכללו בסטטיסטיק
      יקיפ | 18/03/2010 21:39

      על פי סטטיסטיקה של נפגעי תאונות דרכים יש אחוז גבוה של משפחות/אנשים שנפגעו בתאונות ואם התופעה לא תצומצם בצורה חדה שאר התושבים יפגעו בתאונות. אתה אורי כנראה בין אותם אלה שעתידים להיפגע ולכן יהירותך גוברת על המציאות . החוקים נכתבו בדם , אף אחד לא רוצה לגבות קנסות לשם הכנסות , הקנסות באים להרתיע ולגרום לנהגים לציית לחוקים= למנוע נפגעים. הבנת את זה ברוך?

    • וואלה, בדיחה על הכיפאק !!!
      דוד, מתנדב בתנועה | 18/03/2010 23:08

      אני נותן לך קרדיט שכל מה שכתבת היה ברמה של בדיחה. אם כתבת ברצינות, אתה מטומטם מסוכן, עבריין תנועה ברמה של רוצח בפוטנציה. מה שכתבה לך "ישראלית" עונה לתגובה רצינית. שוב, אני מקווה שכתבת ברוח של בדיחות בכדי להסעיר את הפורום.

    • רציתי רק שתדע, שלעומת המגיבים כאן
      נהגת | 20/03/2010 20:14

      יש עוד אנשים שחושבים כמוך. אני למשל. ויש עוד כמה. הרי ברור שכולם נטפלים למהירויות - פשוט כי קל יותר לתפוס. לך תתפוס מישהו שלא שומר מרחק כמו שצריך ונצמד למכוניות, או נדחף בין מכוניות, או מתפרץ לצמתים. זה הרבה יותר קשה - אז מתעלמים. המהירויות שניתנות לנהיגה בארץ הם פשוט מגוכחות. הרי כמעט כולם עוברים אותם לפחות ב-15 קמ"ש. אני רואה זאת מסביבי. יש כבישים רחבים, 4 נתיבים, אבל מותר לנסוע רק 80 קמ"ש. זה מגוחך ובלתי נסבל. אבל, כפי שאמרת, הכניסו לנו טוב טוב, בכלי התקשורת, ומילדות, - שהאשמה היא במהירות. למה? שוב, כי הכי קל לתפוס.