טיפול דחוף

  • גנבת זהות
    יניב | 12/02/2010 00:59

    אני בן 22 סטודנט גר באריאל קיבלתי מכתב בדואר רשום לתדהמתי שפתחתי אותו גיליתי שהוא מבית המשפט לתעבורה ובו מודיעים לי על גזר דין שלילת רשיון ל - שנה ו - 11 חודשים בגין נהיגה בשיכרות בתאריך XX/XX/XXXX . הייתי בשוק !!!! יש לציין שאין לי שום קשר ולא ידוע לי שום דבר על הנ"ל. ערכתי בירור במשטרה והתברר לי המקרה הבא : בתאריך הנזכר נתפס אלמוני בשעה 4:30 לפנות בוקר בירושלים נוהג בשיכרות ברכב, האלמוני נעצר ע"י המשטרה והגיש להם רשיון נהיגה עם הפרטים התואמים לשלי ת"ז , רשיון נהיגה , שם פרטי + משפחה וכתובת. האלמוני קיבל שלילה במקום והרכב הושבת, הוא קיבל דו"ח תנועה שבו חתם האלמוני , כמו כן הוא התבקש להתייצב במשטרה למחרת, הוא כמובן לא התייצב. היה משפט ונגזר הדין בהעדר "הנאשם". וכך התגלגל הסיפור אליי. יש לציין מספר עובדות : 1) אין לי מושג מי זה ?! 2) אני לא מכיר את הרכב ובעליו 3) החתימה המופיעה בדוח לא דומה כלל לחתימה שלי 4) באותו לילה ישנתי בבית עם חברתי ולמוחרת עבדתי בבוקר (7:00 בבוקר התייצבתי בעבודה בראש העיין יש החתמת כרטיס) 5) ברשותי רשיון נהיגה 5 שנים - לעולם לא עברתי עבירת תנועה ולכן כל קשר בני ובין מקרה כזה זה דבר שלא נתפס נ.ב. הגשתי תלונה במשטרה נגד "האלמוני" המתחזה אבקש את עזרתכם בנושא מה עושים עם "עלילת דם" זו ??? לפי הכתוב במכתב שיש לי זכות לערער "תוך התקופה הקבועה בחוק" מהי התקופה ? תודה ומקווה לעזרה !

    • טיפול דחוף
      |עו"ד נ.חקלאי | 12/02/2010 08:06

      יניב אתה קצת בצרות! האם אי פעם נגנב לך הארנק עם הרשיונות? אני מציעה שבלי קשר לדוח הזה - תיגש למשטרה ותבדוק כמה עוד דוחות כבר נרשמו על שמך מבלי שכלל ידעת על זה - אולי אפילו כבר יש עיכוב על חידוש רשיון הנהיגה. אולי הוא קנה רכב ורשם אותו על שמך (היו דברים מעולם) וכל דוח עובר אליך... מה שעליך לעשות בקשר לדוח הזה הוא - להגיש בקשה דחופה לבית המשפט - תוך 30 יום מקבלת פסק הדין - ולבקש לבטל את פסק הדין שניתן בהעדרך.. כדאי שהבקשה תהיה רצינית - כי מדובר בדוח חמור. רצוי להגיש את הבקשה בליווי תצהיר ערוך כדין. כמובן לצרף את העתק התלונה שהגשת. האם יש לך מידע מיהו בעל הרכב בו נהגת? האם הוא נחקר במשטרה. צלם בדחיפות את חומר ההראיות שעל בסיסו הורשעת בעבירה ותראה מה אתה יכול ללמוד משם.. במקביל עליך להגיש בקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין - כי אתה כבר בשלילה ואסור לך לנהוג - ואם חלילה תיתפס נוהג אתה עלול למצוא את עצמך בצרות גדולות מאוד. כיוון שמדובר במשהו חמור - אני במקומך הייתי נעזרת בשירותי עורך דין שמבין היטב בתחום. זה לא מסוג המקרים הקלים שאנשים פונים באתר מידי יום. טיפול לא מקצועי בסיפור שלך ימיט עליך צרה גדולה - תתפלא אבל אחרי שתגמור עם השלילה תצטרך לעבור טסט ותאוריה מחדש ואחר כך גם אבחון במכון הארבעה בתל אביב - וכל עבירה שתעשה בעתיד יתייחסו אליך בחומרה כמי שעברו התעבורתי מכביד עקב השכרות.... אני לא מקנאה בך. זה נורא מפחיד לדעת שמישהו הולך עם הפרטים שלך ומשתמש בהם בשעת הצורך. טפל נכון. בהצלחה!