תחילת הפסילה המותנית

  • מה משמעות פסילה על תנאי במקרה כזה?
    יהודה המכבי | 11/02/2010 21:32

    שופטת גזרה 10 שנים פסילה בפועל ושנה פסילה על תנאי למשך שלוש שנים. האם מניין שלוש השנים מתחיל בתום 10 השנים? http://www.telaviv.police.gov.il/Index.asp?id=31038

    • תחילת הפסילה המותנית
      |עו"ד נ.חקלאי | 12/02/2010 07:49

      התנאי מתחיל לפי מה שקבע בית המשפט. אם בית המשפט לא קבע אז ברירת המחדל הינה שהתנאי מתחיל מיום גזר הדין ואם הנאשם נדון למאסר בפועל אם מיום סיום המאסר. תתפלא לשמוע - אבל למרות שהנאשם נשלל ל- 10 שנים, אחרי שהוא ישתחרר מהמאסר - אם הוא מצפצף על החוק - הוא עלול לשוב ולאחוז בהגה. אני מקווה שהמשטרה תהיה שם כשזה יקרה - בכל אופן אם זה יקרה אז הוא גם קיבל מאסר על תנאי מאוד מכובד וגם קיבל פסילה על תנאי - כך שבנוסף לעונש שיקבל על העבירה הבאה שיבצע - אם יבצע- יהיו לה גם תוספת מהתיק הזה.

      • כן, אבל לפי החשבון שלי:
        יהודה המכבי | 12/02/2010 12:50

        אם בתוך שלוש שנים מעכשיו הוא נתפס נוהג שוב, הוא עדיין בתוך ה10 שנים שלילה. מפעילים לו את השלילה על תנאי והוא מרצה שתי תקופות חופפות של שלילה על תנאי?אז מה עשינו בהשתת השלילה על תנאי? יש לזה משמעות מעשית בכלל? או רק בשביל שברקורד שלו יהיה עוד משהו.

        • פסילה מותנית
          |עו"ד נ.חקלאי | 12/02/2010 13:59

          מעניין למה כל כך מטריד אותך הברנש הזה.... בכל אופן פסילה שמטיל בית המשפט היא תמיד במצטבר לכל פסילה שטרם סיים לרצות מתיקים קודמים.