אין צורך בלפחד

  • קבלת דוח על מהירות מופרזת בהיותי "על תנאי"
    ויקי | 10/02/2010 16:49

    לפני כשנה וחצי נשפטתי על על מהירות מופרזת וחוץ מהקנס הכספי קיבלתי פסק דין שלילה של חודשיים על תנאי למשך שנתיים.לפני כחודש, נתפסתי שוב על מהירות וקיבלתי לשלם קנס כספי בלבד. האם בעקבות תשלום הקנס שבעצם מהווה הודאה בעברה, יופעל באופן אוטומטי העונש שנקבע בפסק דין? מה מומלץ לעשות במקרה כזה?

    • אין צורך בלפחד
      ג'ימי מינאוי | 10/02/2010 17:37

      לפי דברייך העבירה השנייה הנה מסוג ב"מ כך שאין מדובר באישום שחלילה עשוי להביא להרשעה שבעקבותיה יופעל התנאי.

      • הפעלת התנאי
        ויקי | 11/02/2010 14:02

        סליחה על הבורות, אבל מה זה "עבירה מסוג ב"מ"?ולפי מה שאני מבינה שלא בהכרח התנאי יופעל? הבנתי אותך נכון?תודה רבה!

        • הפירוש ברירת משפט
          ג'ימי מינאוי | 11/02/2010 16:32

          בעבירה מסוג זה התנאי לא יופעל.

        • ב. מ.
          |עו"ד נ.חקלאי | 11/02/2010 16:35

          ב.מ. זה קיצור של ברירת משפט. זה קנס שיש לך אופציה לשלם אותו בכלל מבלי להגיע למשפט. רק אם את מגיעה למשפט אז השופט אחרי שהוא מרשיע אותך בעבירה יכול לראות את עברך התעבורתי ואז אם יש תנאים הוא יכול - אם החוק מאפשר זאת להפעיל את התנאי. כשהדוח הוא מסוג ברירת משפט לא ניתן להפעיל תנאים - אלא של אותה עבירה. ישנה אמנם פסיקה שדוח ברירת משפט של מהירות יכול להפעיל תנאי שהוטל על עבירת מהירות - כי הן עבירות דומות... ישנה גם פסיקה הפוכה. בכל מקרה כל ההתפלפלות הוז לא רללונטית אם את משלמת את הקנס ולא מגיעה כלל לבית משפט!