אל תלך למשפט !

  • האם ללכת למשפט
    רפי | 02/01/2010 10:16

    שלום רב, יש לי רישיון ל13 שנה,עברי דיי נקי , לפני כמה ימים,נתפסתי מדבר במכשיר הסלולר תוך כדי נהיגה (מעידה חד פעמית לצערי),ציינתי לשוטר שאני מודה במטרה וזו פעם אחרונה במטרה שייוותר, למרות זאת אני רוצה ללכת למשפט בבקשה שלפנים משור הדין יפחיתו מהנס 1000 ש"ח. יש לציין שלפני כמה חודשים נתספתי ללא חגורה( במושב האחורי ולא כנהגה וקיבלתי על כך אזהרה. השאלה, יש לטעם ללכת למשפט בכל זאת? חבר מסר לי שאם אבהיר שמדובר בעבירה ראשונה מסוג זה,יש סיכוי שיפחיתו לי את הקנס_( וזו מטרתי אני לא מצפה לביטול מלא). האם יש סיכוי, כמו ,האם המשפט עולה כסף? והכי חשוב, האם יכולים לפסוק לי מעבר ל1000 ש"ח?

    • אל תלך למשפט !
      גיא "אנשים באדום" | 02/01/2010 12:08

      אני מעריך אותך שיש לך עבר "די נקי" לאחר 13 שנות נהיגה. יחד עם זאת עלינו לזכור שזו צריכה להיות המטרה שלנו - לנהוג באופן אחראי בלי לבצע עבירות תנועה, הרי אנו רוצים להגיע בשלום הביתה, אז למה לסכן את עצמנו ואת האחרים. אומנם יחסית, מצבך סביר, למרות שקיבלת אזהרה לאחרונה (ונעזוב לרגע שהיית נוסע ולא נהג), אבל קשה לדעת מה השופט יחשוב על כך. כאשר אתה מגיע למשפט השופט מקבל את "העבר" שלך והוא רואה בדיוק את מצבך. יחד עם זאת תזכור שהרי אתה מודה בעבירה, אז מה תגיד לשופט ? שיפחית לך בקנס ? אתה מגיע למשפט כשאתה לא מודה ......... ואין בכך הבטחה שהשופט יקל עימך. עבירת דיבור בנייד היא עבירה חמורה ונראה לי שהשופט "לא יאהב" את הסיבה שהגעת למשפט - להפחית בקנס. נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • תודה אבל אני מחפש ייעוץ ולא הטפת מוסר  לת
        hhf | 02/01/2010 17:36

        • יש סיכוי לשפר את המצב
          |עו"ד נ.חקלאי | 02/01/2010 18:12

          בית המשפט לעולם לא יתן לך עונש מופחת יותר - החוק מגביל אותו. עם זאת בית המשפט יכול לפרוס לך את הקנס לתשלומים - ואם עברך אינו מכביד בית המשפט יכול - אם תבקש - ואם השופט יסכים כמובן - לתת לך עונש - למשל במקום קנס של 1000 ש"ח הוא יכול לתת לך קנס של 500 ש"ח ושבועיים שלילת רשיון - או ענוש דומה המורכב משלילה ושלילה מותנית. להוריד לך ב"חינם" את הקנס שום בית משפט לא יוריד. מאידך - אם עברך נקי - ובמיוחד אם יש אי אלו תקלות בראיות שהתביעה מחזיקה - אז אתה יכול לפני שאתה נכנס למשפט לנסות לשוחח עם התביעה ולשכנע את התובע לעשות איתך הסדר טיעון שבמסגרתו תודה בעבירה קלה יותר עם קנס מופחת. בהצלחה