תאונת חזית אחור

  • נתקעו בי אתמול מאחורה - מבקש עזרה והסברים
    חסוי | 30/12/2009 10:29

    צחוק הגורל, בעוד שבועיים משפט על מהירות כביכול של המשטרה נגדי. אתמול מישהו נתקע בי מאחור. אני מציין שבדיוק חזרתי מבדיקת א.ק.ג ללב (אני מקווה שהיא בסדר כי אני יחסית צעיר) ואז הוא נתקע בי. לדעתי הסיבה שהוא נתקע בי היה שהוא דיבר בטלפון סלולארי ללא דיבורית. מכונית לפני עצרה בכניסה לצומת (למרות שהנתיב שלנו הוא בעל זכות הנסיעה). אני אחריה. האטתי מאוד עד עצירה לידה. אחרי כמספר שניות מישהו נכנס בי מאחור בעוצמה בינונית+ שמעתי בום. זה גם גרם לבהלה ונכנסתי בזאת מקדמי אך היא כנראה לא הרגישה והמשיכה לנסוע. הנהג מאחורי נראה תחילה מנסה כאילו לעבור על זה לסדר היום ומהמראה האחורית ראיתי שהוא עושה כאילו סע כבר. אני מצידי יצאתי מהמכונית, תופס אותו בטלפון סלולארי ללא דיבורית מדבר ברוסית. תחילה לא רצה כלל להגיש מסמכי זיהוי. אמר שזה בטח 200-300 שח נזק. הצד הקידמי שלו התכופף. הוא לא יצא מהמכונית. לא היה לו תעודת ביטוח מקיף לטענתו שכח אותה בבית. העתקתי את פרטיו תוך שאני בודק ומתאם בין מספר תעודת זהות בביטוח החובה לבין המופיע ברישיון הנהיגה שלו. העתקתי את: השם הפרטי. שם משפחתו. תעודת זהות. כתובת מגורים. מספר רישיון נהיגה. הוא לקח את שמי המלא והסלולאר שלי בלבד. הוא מסר שזה יומהולדתו. מסרתי שמזל שאנחנו בריאים ושלמים וביקשתי שינהג בזהירות כי החיים חשובים מהכל. הוא נסה וכלל לא ראה אם אני מצליח לנסוע. בבואי חזרה לבית ראיתי שלא רק מאחור נפגעה המכונית אלא גם מקדימה (כנראה שמרוב העוצמה שהתנגשתי קלות במכונית לפני שכאמור נסעה). כמו כן זה היה ממש בסמוך לפס האטה ואחרי זה איזה שמעתי רעשים בנסיעה. בדקתי וראיתי פלסטיק שחור נפל בצידו הקידמי של המכונית. מאוחר יותר טילפנה גברת ומסרה שהיא מסוכנות הביטוח של האדון ורצתה פרטים של מספר הרכב, מסרתי שהרכב בכלל של ההורים שלי. מסרתי לה שכרגע המכונית לא לידי ואטלפן היום. בנתיים דיברתי עם שמאי רכב והיום אני נפגש איתו. שאלותי: מה הפרוצדורות שהייתי אמור לעשות. והאם הנזק הקידמי גם יכוסה? הוא כאמור בכלל לא בדק וחשב שזה רק מאחור. תודה רבה.

    • תאונת חזית אחור
      ~עו"ד שור אלעד | 30/12/2009 22:41

      בהנחה שהשמאי שלך יקבע כי הנזק הקידמי קשור לתאונה זו המעורב אמור לכסות על הנזק. כמו כן הפרטים שלקחת מספיקים. בהצלחה

      • כאבי צוואר החלו כ- 10 שעות אחרי התאונה
        חסוי | 01/01/2010 06:45

        אני צעיר בן פחות מ-30 ב-29/12/2009 10:30 התאונה. ב- 29/12/2009 20:30 לערך החלו כאבים בצוואר. ב- 30/12/2009 ב-16:00 מטלפן למשרד המרפאה לקבוע תור. ב- 30/12/2009 ב- 03:00-04:00 (לילה) הרגשה לא טובה בתפעול יד שמאל (הגברים ביננו מבינים על מה אני מדבר - פשוט לא הרגשתי את כף היד והיא נרדמת בפעולה כאילו לא אני עושה לעצמי את זה). ב-30/12/2009 בשעות הבוקר הרגל השמאלית רדומה. ב- 30/12/2009 במהלך היום עיקצוצים עד כבדות וחוסר תחושה בכף היד עצמה לעיתים רחקות יותר הירדמות רגל שמאל/כבדות רגל שמאל יותר בכף הרגל עצמה - מפרק. ב- 30/12/2009 18:30 הפניה למיון מרופא המחילפה את רופאת המשפחה שלי. ב- 30/12/2009 19:00 לערך מוסרים לי שאני צריך רנטגן. אני מסרב בשל קרינות רבות מתאונה שעברתי שנים לפני וכן יש לי הצהרת עו"ד לגבי סירוב מדעת לכל סוג של קרינה מייננת (הצהרה חתומה על ידו מסוף שנת 2003). ביקשתי MRI. סירבו. לאחר דין ודברים עם האחות הראשית נענתי לצילום. הרנטגנאי עשה פאשלות ולא צילם טוב וניסה פעמיים ולא הצליח ואז מסרתי לו - עד כאן! האורטופד אמר שהצילומים לא כל כך טובים (הפתיחת פה לחוליה האחרונה - השיניים הסתירו חלק מהחוליות). אבל שיחרר עם 3 ימי חופש. התברר לי שיש פרוצדורה שהמיון לא שולח ל- MRI (שזו לא קרינה מייננת)... אלא אם ביצע קרינה מייננת לפני בבן אדם. הפנתי תלונה בנושא. שאלותי: 1. הנהג חשב וגם אני חשבתי תחילה שלא נפגעתי בתאונה. 2. התברר שפגיעה זו שכיחה (כך הרופאה אמרה לי). מה עלי לעשות? כי המיון דרשו אישור משטרתי. אני לא רוצה להרוס לבן אדם את הרישיון הוא דיבר בסלולאר בלי דיבורית כנראה ולכן לא שם לב והתנגש בי. הוא בדיוק חגג את יום הולדתו ואני לא רוצה שהוא ידפק בגלל זה. נראה לי שהוא למד את הלקח כי הוא הסכים לומר לנציגת הביטוח שלו שהוא אשם. ערך הכספי של הנזק למכונית עומד על 6000 שח לא כולל שמאות של כ- 1000 שח ששילמתי כבר במזומן לשמאי. אודה עזרה בנושא. יש לי בחילה כרגע. מהצילומים הרגשתי נורא ולכן בזמנו אני מסרב רנטגן. רנטגן עושה לי בחילה והרגשה מוזרה ולא טובה. כיצד עלי לדרוש MRI בנוסף למכתב תלונה לועדות הכנסת שעשיתי וגם להנהלת קופת החולים+משרד הבריאות+שר מיכאל איתן - שיפור לשירות לאזרח. תודה מראש. סליחה על האריכות. בא לי להקיא פתאום.

        • תיקון טעות - 31/12/2009 - בעיה ביד+מיון+רופאה  לת
          חסוי | 01/01/2010 06:46

          • הביטוח החזיר אך חסרים כ-2000 שח איבוד ערך מה עושים
            חסוי | 31/03/2010 12:35

            תודה. הודעתי להם מראש שיופעל נגדם - ביטוח צד ג' (של הרכב הפוגע) סעיף 28א של חוק הביטוח וכל התרופות בחוק. האם אני יכול לתבוע על הטרחה שלי לבית המשפט, על עוגמת הנפש ועל זה שלא קיבלו את דו"ח השמאי וביקשו דו"ח שמאי מטעמם? יובהר שהשמאי שלקחתי הוא גם שמאי שלעיתים מועסק על ידם...כך שזה הזוי... תודה על מענה.