דוח שגוי

  • זימון לבית משפט מעורפל
    שיר | 30/12/2009 02:04

    קיבלתי לפני כ-7 חודשיים הזמנה לדיון בבית משפט בגלל שהשוטר טוען שעקפתי רכב בפס לבן. לאחר שהשוטר רשם את הזימון (אפילו הוא לא בדק אם יש לי הרשעות קודמות, ואין לי! אני נהגת של 8 שנים) ראיתי כי הוא טעה בק"מ של הכביש! אחרי זמן מה הלכתי לצלם את התיק שיהיה לי למשפט, גיליתי כי בנוסף לטעות זו של הק"מ...השוטר טוען כי ביצעתי את העברה ברכב מסוג אחר, שבכלל זה לא הרכב שנהגתי בו. הגעתי לדיון בבית משפט, ללא שום זימון בכתב מבית משפט(הבנתי שלאחר שהשוטר רושם לך זימון, אני צריכה לקבל מכתב מבית המשפט השלום אשר בו הזימון ע"מ להתייצב שמה), אני מציינת כי נפתח לי תיק בבית המשפט בירושלים בשל טעות הק"מ. בבית המשפט התובע הסתכל רק בתמונה והבין על מה אני נשפטת אפילו לא עיין התיק. במהלך הדיון בבית משפט השופטת הוציאה אותי החוצה בגלל שיש שגיאות כתיב בדו"ח, היא העבירה אותי לתובעת אחרת, אשר לא רצתה לפסול את הדו"ח ואמרה שזו טעות שולית, בנוסף פתחתי בפניה את כל הטעויות שיש בדו"ח, היא אומרת לי אני הולכת איתך למשפט לא מאמינה לך!!! משהו שלא ציינתי, השוטר ייחס לי 2 עברות, אחת פס לבן, והשנייה שדה ראיה לקויי. אני עברתי בפס מקווקו וחזרתי בפס מקווקו!!! פשוט יש קטע בכביש שיש בו שדה ראיה לקוי שתדע כי בקטע זה יש פס מקווקו, אך אותו עברתי ואז בצעתי עקיפה. לבנתיים לא קיבלתי זימון נוסף ולא נפתח לי תיק. האם דו"ח זה יכול להיפסל. אני חוזרת על הטעויות שיש בדו"ח: 1. ק"מ הכביש אינו נכון בדו"ח, התובעת טוענת שאפשר לשנות את זה. 2. יש טעות בזיהוי רכב. 3. שיגאות כתיב+כתב לא קריא. מצטערת שרשמתי מלא. אודה לכם אם תענו לי בהקדם האפשרי.

    • דוח שגוי
      |עו"ד נ.חקלאי | 01/01/2010 15:26

      שלום שיר שאלת כל כך הרבה שאלות ואני לא בטוחה שהבנתי נכון היכן הדברים עומדים. כעקרון קיבלת ביד את הדוח. אם תסתכלי עליו היטב תראי שבדוח עצמו יש תאריך שאליו את מוזמנת לבית משפט ומסומן לך איזה בית משפט. במועד הדיון הראשון - את אכן פוגשת את התביעה וזו הזדמנות טובה לנסות לדבר איתם. בדרך כלל מי שמוסמך לבטל דוחות זה רק ראש לשכת התביעות והסגן שלו. לכן בדרך כלל תובע שמגיע לבית משפט לא מוסמך לבטל את הדוח. הוא יוכל להציע לך הסדר בתיק - ואולי אפילו הסדר מקל בהתחשב בתקלות - אך אינו מוסמך לסגור התיק. לכן יש באפשרותך לבקש הצעה להסדר ולסיים את הפרשה בזול יחסית, או לדחות את הדיון, להיפגש עם ראש הלשכה שמוסמך לסגור את התיק ולנסות לשכנע אותו. אם הם לא יעתרו לבקשתך - את יכולה תמיד לבקש מהשופט שיקבע את התיק להוכחות ולנהל משפט - הכלל הוא שאת לא אשמה עד שהתביעה לא הוכיחה את אשמתך - ויהיה להם מאוד קשה להוכיח את אשמתך אם השוטר טעה בכל כך הרבה דברים. כשיבוא השוטר למשט ויעיד על האמור בדוח - תוכלי לחקור אותו ולהוכיח לבית המשפט את כל הטעויות שהוא עשה. בהצלחה!

      • המשך
        שיר | 01/01/2010 21:52

        תודה רבה שענית לי. אני אנסה להבהיר את הדברים. הייתי בבית משפט אשר מסומן לי בדוח(קיבלתי אותו ביד) אך הגעתי למשפט ללא שום זימון אשר צריך להגיע לביתי. בבית במשפט בכלל לא היה את התיק שלי בשל העובדה כי התיק שלי נשלח לבית משפט אחר(עקב טעות הק"מ שיש בדוח, כי לפי ק"מ זה הדוח שייך לאיזור אחר- במקרה שלי דרום). בבית משפט, התובע החליט ע"פ תמונות כי עברתי בפס לבן, במהלך הדיון בבית משפט השופטת הוציאה אותי החוצה כי יש טעות כתיב בדוח. פגשתי את התובעת שבוע אחרי הדיןו, אך התובעת לא רצתה לפסול את הדוח שמוצף בטעויות אני הראתי לה את כל ההוכחות, אך היא חיפשה קטנות. למשל, לא נראה לי שהוספתי את הנתון הזה שהשוטר עצר אותי לאחר כ-4 ק"מ ללא שמירת קשר עין...אז היא נותנת לי תרוץ כזה מה קראת את זה באינטרנט, אמרתי לה גם אם קראתי את זה באניטרנט זאת זכותי המלאה. בנוסף יש לי שאלה, האם אותה תובעת יכולה להופיע במשפט? לבנתיים לא קיבלתי שום זימון להית משפט