קורבן עבירה

  • מחיקת כתב אישום ???
    אדיר | 26/12/2009 21:23

    בתאונת דרכים המשטרה הגישה כתב אישום כנגד הנהג השני בתאונה שהוא אפנוען כאשר סטה בקוו לבן ופגע בי חזיתית, לפתע אני נדהם שהתביעות מוחקת את כתב האישום נגדו כבר בשלב ההקראה, על אף שיש עידה נגדו. האם התביעות יכולים לעשות כן ללא התייעצות אתי קודם לכן ? האם ניתן לחדש את כתב האישום שוב וכיצד עושים זאת ולמי פונים ? האם המשטרה פעלה כדין עת לא ידעה אותי על זמני הדיונים כנגדו ?

    • קורבן עבירה
      ~עו"ד שור אלעד | 26/12/2009 21:58

      כמעורב קיימת הזכות שלך לקבל אינפורמציה לגבי ההליך. התביעה המשטרתית איננה חייבת להתייעץ איתך או ליידע אותך על כוונותיהם. מאידך, זכותך להתעניין לקבל מידע ואף להגיש ערר על ההחלטה. את הערר אתה מגיש ליועץ המשפטי לממשלה דרך התביעה, הם אלו שמעבירים את הערר. בהצלחה

      • מחיקת כבת אישום - המשך
        אדיר | 27/12/2009 12:15

        עורך דין שור תודה רבה על תשובתך. תוך כמה זמן צריך להגיש את הערר לתביעה וממתי מתחיל מניין הימים, והאם התכוונת לתיק תביעת התעבורה כנגד הנאשם ?

      • מומלץ להגיש ערר ישירות ליועמ"ש
        שאול אמרני, עו"ד | 27/12/2009 22:28

        גם אם על פי החוק יש לעשות זאת דרך הגורם ממנו התקבלה התשובה. לעיתים, היחידה המשיבה אינה מעבירה את הערר ליועמ"ש. כך חולפים להם החודשים ומאומה לא מתקדם. לכן, יש להעביר את הערר ישירות ללשכתו של היועמ"ש והוא ידאג לקבל לידיו את התיק.

        • צודק  לת
          ~עו"ד שור אלעד | 27/12/2009 23:58