תשובה

  • לגבי פסילה מעל לשנה והצורך במיבחן חוזר
    במבי | 26/12/2009 02:54

    אני בעל אזרחות כפולה ורישיון נהיגה ישראלי ואירופאי. רישיוני הישראלי נפסל לתקופה של שנה. בתקופה זו נהגתי כחוק בחו"ל במספר נסיעות עבודה לשם, באמצעות רישיון זר, כך שלמעשה היתה המשכיות נהיגה. האם עובדה זו משפיעה או מונעת את הצורך במבחן נהיגה מחודש בישראל (שהרי אין עניינה של תקנה זו ביצירת ענישה אלא בעניין טכני, של העדר רצף נהיגה במשך שנה ויותר, שבמקרה שלי לא תופס...?!) תודה

    • תשובה
      אורן המקורי | 26/12/2009 10:20

      כל עוד אתה מחזיק באזרחות ישראלית כל שהייה בארץ מעל 3 חודשים מחייבת אותך לנהוג עם רשיון ישראלי תקף. מכאן הסק את המסקנות לבד.

      • לא הבנתי את הלוגיקה - זה לא עונה על השאלה...
        במבי | 26/12/2009 16:27

        הכל נכון אבל השאלה הנבחנת איננה אם נהגתי ב א ר ץ במהלך שנת הפסילה אלא אם היה רצף נהיגה (כך למשל אזרח ישראל שנעדר עשרים שנה מישראל ורישיונו הישראלי לא חודש, יכול לקבל רישיון ללא מיבחן מחודש, ובלבד שיוכיח שנהג במדינה אחרת עם רישיון אחר שמוכר בארץ כבר המרה...). כך שהערתך שאומרת ש: "כל שהייה בארץ מעל 3 חודשים מחייבת אותך לנהוג עם רשיון ישראלי תקף..." איננה עונה על השאלה לגבי הצורך במיבחן נהיגה (טסט) חדש אחרי השנה...?

    • פסילה לאחר שנה
      ~עו"ד שור אלעד | 26/12/2009 22:00

      יש היגיון רב בשאלתך, הבעיה שמשרד הרישוי עובד על פי נהלים בלתי ניתנים לחריגה ברמת הפקיד ואף לא מנהלי סניפים. עליך לפנות בבקשה חריגה ליועצת המשפטית במשרד הרישוי ולדרוש ממנה לחרוג מהנוהל במקרה הפרטי שלך. בהצלחה

      • נשמע כמו פיתרון הגיוני - תודה רבה!
        במבי | 26/12/2009 22:48

        תודה רבה. אנסה.