מדוע הדו"ח הגיע על שמך ?

  • עבירה על שמי ברכב שכור שלא אני נהגתי בו
    ניתאי | 24/12/2009 09:12

    בשנת 2005 התבצעה עבירת תנועה ברכב שכור שאני הייתי רשום כנהג העיקרי בו. לא אני נהגתי ברכב, ולא קיבלתי את הודעת הקנס המקורית, אלא רק את ההתראה השניה. הקנס צבר ריבית ותפח מאוד. זו היתה עבירת מהירות שתועדה ע"י מצלמה. הבנתי שלאחרונה היה פסק דין תקדימי בנושא מצלמות מהירות. בנוסף, אין חתימה שלי על הסכם שכירות הרכב. מה האופציות שלי?

    • מדוע הדו"ח הגיע על שמך ?  לת
      מיקו | 24/12/2009 11:52

    • כתבתי בהודעה- הייתי רשום כנהג עיקרי.
      ניתאי | 24/12/2009 17:24

      העסק ששכר את הרכב רשם אותי, על פרטי הרשיון שלי, כנהג העיקרי ברכב. לא חתמתי על שום מסמך, אבל שמי, מס' הזהות ומס' הרשיון שלי מופיעים על טופס שכירות הרכב כ"נהג עיקרי".

      • אשאל זאת אחרת,מדוע אתה חושב
        מיקו | 24/12/2009 19:57

        שרשמו אותך כנהג עיקרי , כדי שמישהו יקבל את הדוחות,,,, ועכשיו חובת ההוכחה שלא אתה נהגת .מונחת עליך. עליך לפנות למי ששכר את הרכב ,ולדרוש ממנו להסב את הדו"ח על שם הנהג בפועל.ואל תתפלא אם פיתאום לא ידעו מי נהג ברכב,,,, מקווה שלפחות לך יש רישום מתי אתה נהגת ברכב ,שאם לא כן המצב שלך לא טוב .הכי חשוב לא להשאיר את העניין פתוח .

    • רכב שכור
      ~עו"ד שור אלעד | 25/12/2009 00:06

      נכון להיום אין באפשרותך לבקש הסבת הדו"ח שכן המשטרה מסבה דו"ח 90 יום מיום קבלת הדו"ח, כאמור, קיבלת רק תזכורת שניה קרי חלפו 90 יום, כמו כן מדובר בעבירה משנת 2005. הדרך היחידה שלך הנה להגיש לביהמ"ש בקשה להארכת מועד להשפט לפי סעיף 230, בנסיבות החריגות של המקרה תתכן אפשרות לפיה יפתח הדו"ח מחדש ואז תוכל לטעון כי אין כל חתימה שלך והסבת הדו"ח על שמך בלתי חוקית. בהצלחה

      • אין הסבת דו"ח
        ניתאי | 25/12/2009 18:22

        הלכתי לתחנת המשטרה האחראית ושם לא מצאו את הסבת הדו"ח. בתיק שלי אין הסבת דו"ח. מה זה אומר?