סטיה מנתיב

  • תאונת דרכים
    רם | 14/12/2009 09:22

    תאונת דרכים:3 מסלולים, אני נהגתי בנתיב ימין, רכב נהוג בנתיב אמצעי אותת ובמקביל החל לפנות לנתיב שלי, בלמתי צפרתי והסטתי את ההגה שמאלה במטרה לחמוק, אני טוען שהרכב לא השלים את כניסתו לנתיב שלי והוא טוען שכן , הפגיעה אצלי חזק מקדימה ימין + אמצע, אצלו אחורה שמאל +אמצע,למרות שהוא אמר מצטער וכו' ברגע האמת הוא לא מודה,וטוען שהשלים את המעבר לנתיב שלי ואז פגעתי בו,הבנתי שגם אם נקבל את טענתו לכאורה, ע"פ חוק הוא היה מחויב לוודא שהנתיב פנוי, ומאפשר לו השתלבות בבטחה, רציתי לדעת האם אני צודק ואם כן האם תוכלו להביא לי אסמכתא של החוק(הרכב הלך טוטאל ואני מתלבט האם לתבוע את הפוליסה שלו או את שלי+תביעות קטנות אח"כ) תודה

    • סטיה מנתיב
      ~עו"ד שור אלעד | 14/12/2009 10:04

      התקנות בהן עסקינן הנן 40 ו41 לתקנות התעבורה להלן ציטוטן :"סטיה מנתיב נסיעה [תיקון התש"ל (מס' 3)] 40. (א) לא יסטה נוהג רכב מנתיב נסיעתו אם עלול הדבר לגרום להפרעה או לסיכון. (ב) בכביש שאינו חד-סטרי המחולק לשלושה או לחמישה נתיבים לא ינהג אדם רכב בנתיב המרכזי אלא כשהוא עוקף רכב אחר, או כשהוא מתכונן לפנות שמאלה, או כשהנתיב יוחד על-ידי תמרור רק לתנועה בכיוון שהוא נוסע בו. (ג) נוהג רכב בכביש כאמור בתקנת משנה (ב) לא יעבור לנתיב הנמצא משמאל לנתיב המרכזי. אין פניה אלא בבטחה [תיקון התש"ל (מס' 3)] 41. נוהג רכב לא יפנה ימינה או שמאלה תוך כדי נסיעה או כשהוא מתחיל לנסוע ולא יסטה מקו נסיעתו, אלא במהירות סבירה ובמידה שהוא יכול לעשות זאת בבטחה בלי להפריע את התנועה ובלי לסכן אדם או רכוש. כעקרון אתה צודק, בהנחה ומה שאתה מספר זה מה שקרה ולא ניתן לטעון אחרת בהצלחה