זה לא חכם מצד הבוחן,

  • מקרה גבולי - פגיעה בהולך רגל ללא חבלות
    ארנון | 09/12/2009 22:05

    שלום לפני כחודש פגעתי לצערי בהולך רגל קשיש מבולבל שקפץ למעבר החצייה לאחר שכבר הייתי במעבר מדובר על מקרה גבולי מאוד לשמחתי לא קרה לו כלום למעט שריטות קלות עקב מעידההייתי במהירות כמעט 0 -הוא כנראה הגיח למעבר לאחר שכמעט סיימתי לעבור -המגע היה בסף תחילת המעבר. נפסלתי ל60 יום. הבוחן טוען שהמקרה גבולי וכנראה לא הייתי מספיק עירני. מאחר ואני נהג ללא עבר -האם לקחת ע"וד או להגיע לעסקת טעון עם התביעה כשיוגש כתב אשום מה בדכ העלות של ע"וד במקרים כאלה תודה

    • זה לא חכם מצד הבוחן,
      מיקו | 10/12/2009 09:35

      גם להגיד שזה מקרה גבולי ,וגם לגרום לשלילה של 60 יום ,אין חובה בפציעה של אדם ,לגרום לשלילה של 60 יום אלא ישנו שיקול דעת של קצין המשטרה לשלילה ,אם הוא סבור שיש סיכוי שיוגש כתב אישום ,ןלפי דברי הבוחן לא בטוח שיוגש כתב אישום ,מאחר שהמקרה גבולי .עצה קח עו"ד ונסה לקבל את הרישיון בחזרה ,לפחות כדי שלא יוגש כתב אישום ,רק כדי לתרץ את השלילה המינהלתית,,,,,,,

    • ארנון כנס....
      ג'ימי מינאוי, עו"ד | 10/12/2009 13:56

      אם חלילה תורשע אתה צפוי לעונש שלא יפחת משלושה חודשים אך לזה יש חריג (לביהמ"ש יש שק"ד לסטות מהעונש הקבוע בחוק וזה קורה לעיתים נדירות) ראשית יש לצלם את חומר הראיות לעיין בו, ולראות אם היה לך זמן תגובה מספיק- דהיינו, האם מדובר בתאונה נמנעת שאז אתה אשם ואי מדובר בתאונה בלתי נמנעת דהיינו לכל נהג לא הייתה אפשרות לעצור, אזי הנך זכאי. מניסיון של שנים זה גם תלוי בשופט. בתיקים כאלה ככלל נעזרים במומחה הגנה אשר יעריך את זמן התגובה. ג'ימי מינאוי, עו"ד

    • תאונת דרכים מעבר חציה
      ~עו"ד שור אלעד | 10/12/2009 16:09

      בניגוד לדעתי המשפטית, הסתברות גבוהה ביותר שיוגש נגדך כתב אישום שכן אין דבר כזה מקרה גבולי כאשר מדובר במעבר חציה, זאת מכיוון שבתי המשפט קבעו סטנדרט התנהגות גבוה ביותר בכל הקשור להתנהגות נהג בסמוך למעבר חציה, החוק קובע כי עליך להאט את רכבך עד כדי אפשרות של עצירה על אתר במקרה הצורך (דרישה לא הגיונית אך זה מה יש) ולפיכך, באופן קטגורי נהג הפוגע על מעבר חציה מוגש נגדו כתב אישום גם אם מדובר במצב שבאופן רגיל הוא גבולי, על כן, לדעתי עליך להיעזר באיש מקצוע לפתרון הבעיה בהצלחה

      • בהמשך לדבריו של ע"וד שור אלעד
        ארנון | 17/12/2009 08:43

        אתמול גיברתי עם הבוחן והוא המליץ לתביעה להגיש כתב אשום אני כבר לאחר 30 יום פסילה מנהלתית האם כדאי לנסות לבקש קיצור פסילה או לסירוגין לסיים את ה60 יום בהנחה שזה יקוזז מהגזר דין במידה ואפנה האם יש סיכוי לקצר את הפסילה המנהלתית אודה על תגובתכם