תשובה

  • דו"ח משטרה על העמדת רכב על מדרכה
    אמיר | 06/12/2009 14:15

    קיבלתי דו"ח משטרה על העמדת הרכב על המדרכה בצורה שאינה משאירה 130 ס"מ מרווח. העמדתי את הרכב במקום ובזמן (אם כי אפשר להתווכח גם בעניין הזה) בשל תקלה והזמנתי שירותי דרך. בזמן שלא הייתי ליד הרכב, נרשם לי הדו"ח. קיבלתי אישור מחברת הגרירה על העבודה, שלחתי את האישור עם מכתב מצורף למשטרה אך הם מסרבים להמיר את הדו"ח באזהרה או לבטל את הדו"ח. בעבר, כשקיבלתי דוחות מהסוג הזה ,מפקחי עיריה, העניין היה מוסדר בלי בעיה. ביקשתי להישפט בעניין. מה עליי לעשות ?

    • תשובה
      אורן המקורי | 06/12/2009 14:30

      במקומך הייתי מנסה קודם לבקש לבטל את הדו"ח מול תחנת המשטרה ואם זה לא ילך אז לבקש להישפט.

      • ביקשתי , הם סירבו בלי הצדקה.
        אמיר | 06/12/2009 14:38

        שלחתי, כאמור, מכתב עם אישור הגרירה, למשטרה. הם שלחו מכתב שמבחינתם זו לא סיבה מוצדקת והם לא מוכנים לבטל או להמיר באזהרה.

        • טוב, כל שנותר לנסות ולשכנע את ביהמ"ש  לת
          אורן המקורי | 06/12/2009 15:45

          • אי אפשר לחסוך את זה במכתבים ?
            אמיר | 06/12/2009 15:47

            במקום הופעות ובזבוז של זמן בבימ"ש, יש לי דרך לכתוב לשופט (עוד לא קיבלתי זימון, אבל כשאקבל). או אולי לפנות לתביעה ולסגור את זה בלי להטריח את עצמי ל"הקראה" ואז ל"הוכחות" וכד' ?

            • כל פנייה לבית משפט מוגשת בכתב
              אורן המקורי | 06/12/2009 16:24

              לא ניתן לדלג על שלבים בהליך המשפטי. תמיד תהיה "הקראה" ואח"כ הוכחות אם כופרים.

    • רכב תקוע
      גיא "אנשים באדום" | 06/12/2009 18:54

      אני מנסה להיות "השופט" לצורך העניין : - היכן חנית, כלומר מקום מרכזי / סואן או רחוק ממרכז מסחרי ? - האם זה היה בסביבת מגורים / לא בתוך שכונה ? - האם עצם החנייה הפריעה להולכי רגל ? - האם היתה לך אפשרות אחרת ? חניה במקום טוב יותר ? בהנחה שהעלית את האוטו על המדרכה אולי היית יכול להעביר אותו למקום אחר פחות מפריע ? - האם השארת הרכב על הכביש היתה מסוכנת יותר או מפריעה מהעמדתו על המדרכה ? אני מקווה ששאלות אלה סייעו לך, כמו כן אתה יכול לפנות אלי במייל. נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • פרטים -
        אמיר | 06/12/2009 21:13

        אתה רוצה שאענה על כל התשובות ? כי את השופט זה לא יעניין כלל ועיקר. לא משנה איזה הסבר יש לי ואני אנסה גם להביא תמונות של המקום כדי להבהיר עוד יותר. אומר לך שכל ביצוע הפעולה היה בלית ברירה ולאחר חשיבה ממושכת ולא מתוך הקטנת ראש. אם תרצה שאכנס לפרטי פרטים , יש לי האפשרות, אם אתה חושב שזה יועיל במשהו, למעט חשיפת קו ההגנה שלי בפומבי...

        • כל זה בשבילך,אני מוכן לסייע
          גיא "אנשים באדום" | 07/12/2009 07:48

          אתה לא חייב לענות / לחשוף את "קו ההגנה" שלך, אפשר לחשוב שהתובע חושש מטיעוניך ..... ושהוא גולש כאן ....... אין לו מה לעשות ? אם אתה רוצה שיענו לך אתה צריך לתת פרטים ונתונים אחרת יהיה קשה בהנחה שאתה רוצה "לצאת זכאי" רצוי שתביא את כל הטיעונים וההוכחות שלך בפני השופט, כדי שאולי הוא יקבל את דבריך. לסיוע נוסף, אתה יכול לפנות אלי במייל אישי, וכל זה כדי לסייע לך. נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • לא הייתה כוונה לפגוע
            אמיר | 07/12/2009 09:29

            מתנצל אם נפגעת מדבריי, פשוט מחפש את ההגיון בלפרוס את כל הסיפור שלי... אבל בסדר. הרחוב בו החניתי את הרכב הינו צר, חד סיטרי ונתיבי, ובעלייה חדה. כשהרכב הפסיק לתפקד רציתי לפנותו מהדרך אך לא יכולתי לדרדר אותו מטה עד קצה הרחוב כי הכניסה לרחוב היא כביש ראשי וסואן. בעזרת אנשים מהרחוב, דחפנו את הרכב לחניה שהייתה קטנה מכדי להכיל את כל גודל רכב שלי ונוצר מצב (בשל הזוית הקשה גם כן) שחצי רכב בתוך החניה וחצי רכב על המדרכה בצורה שאכן לא מאפשרת מעבר עגלת תינוק לתאומים לצורך העניין. אנשים כן יכולים לעבור שם מבלי לשנות את אופי ההליכה שלהם. כל עניין הוכחת 130 ס"מ מוטל בספק פה, כי הרי מדובר במדידת עין ולא במודד מוסמך, גם כאן התביעה נופלת, אבל כל העניין הוא שאני מסביר כי העמדת הרכב אינה הייתה במזיד או מתוך כוונה להקטין ראש אלא בלית ברירה של ממש. ברור לי שאסור להעמיד שם רכב סתם כך ולכך יש לי גם אישור תיקון הרכב מחברת הגרירה. כאמור הדברים הללו לא עניינו את התביעה כשכתבתי להם מכתב בנידון ולכן פניתי בבקשה למשפט. לעוד פרטים, אני כאן.

            • השאלה אם כל זה יעניין את השופט ......
              גיא "אנשים באדום" | 07/12/2009 13:09

              קשה לדעת מה יחליט השופט וכיצד דבריך ירשימו אותו ומה מידת האמון שהוא ירחוש לדבריך. העניין נתון מן הסתם להחלטתך, עליך לזכור שהשופט עשוי לקבל את דבריך ועלול גם להכביד עליך בעונש. להבא תשתדל שהרכב לא יתקע ........ חחחחחחח נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

              • בדיוק מה שחשבתי שיאמרו .
                אמיר | 07/12/2009 13:41

                לא מופתע מהתגובה, כך גם אני חשבתי. הכל תלוי בגחמותיו של השופט/ת. לכן שאלתי אם יש דרך לפתור את זה. אבל כנראה שאין ברירה, 2 הופעות בימ"ש לכל הפחות - אחת ההקראה, השני ההוכחות.. נקווה לטוב תודה בכל מקרה.