*תוספת לשאלה* :)

  • זימון למשפט עקב טכנוגרף לא תקין
    מיקי | 01/12/2009 15:46

    שלום רב, בעודי חורשת את האינטרנט הגעתי לפורום שלכם ואני מקווה שמישהו יוכל לתת לי הכוונה. אבא שלי הוא נהג משאית ובשבוע שעבר עצרה אותו שוטרת לבדיקה שגרתית. דווקא באותו היום, אבא שלי התבלבל ובתום לב בטכנוגרף נשאר העמוד של היום הקודם. הוא זומן למשפט!!!!!! המידע היחידי שמצאתי באינטרנט הוא על זה שנהיגה עם טכנוגרף לא תקין "מזכה" את הנהג ב8 נקודות (בהנחה ואכן מדובר על עבירה שנכנסת תחת קורת הגג של "טכנוגרף לא תקין")... אין שום מידע על זימון למשפט וגם לא מצאתי פסקי דין בנושא (פסק דין שבו תאונה עם רכב לא תקין גרמה למוות לא נשמע לי מאוד רלוונטי- לא קרה שום נזק ממוני או/ו גופני ואף אחד לא נפגע). מישהו יוכל להאיר את עיניי ולספר על הפרוצדורה בבית המשפט והנזק הפוטנציאלי? הוא אוכל את הלב על זה שייקחו לו את הרישיון והוא יישאר נטול פרנסה. אם לפי דעתכם יש צורך משמעותי בפנייה לעורך דין שמתמחה בתעבורה, אנא כתבו זאת... אני מודה לכל מי שיטרח לקרוא את זה להשאיר כמה מילים שימנעו מאבא שלי לקצר את חייו מרוב דאגה.

    • *תוספת לשאלה* :)
      מיקי | 01/12/2009 17:17

      שכחתי לציין משהו: השוטרת אמרה לו שבתאריך מסויים יהיה לו משפט בבאר שבע אבל הוא לא קיבל שום מסמך- לא דו"ח, לא זימון רשמי למשפט... מה הקטע? ישלחו לא בדואר או שהוא פשוט אמור להגיע ולחפש את עצמו שם? :/ זה מאוד מאוד חשוב לנו, אני מודה מראש על המענה...

      • למקי
        יואל | 02/12/2009 16:49

        הבנתי משאלתך שאבא שלך שכח להוציא את הטכוגרף מיום קודם.. אם וישלח אילכם בדואר הזמנה למשפט,אז כדאי לכם להשיג את יומן העבודה של אותם הימים פלוס את אישורי הכיול של הטכוגרף המוכיח שהטכוגרף הכן תקין,ולשכנע את השופט,שלא מדובר בטכוגרף לא תקין,אלה בטעות אנוש שקראת לעיתים קרובות לנהגים מקצועים,ולנהגים שמתפרנסים מנהיגה.. העונש הצפוי לאבא שלך,זה תנאי עד שנה על אותה עבירה. עבירה קלה שאין מה לחשוש ממנה