ליובל

  • דו"ח חניה בתוך העיר,ליד מדרכה צבועה בצבע אפור.
    יובל | 01/12/2009 12:19

    לפני מספר ימים קיבלתי דו"ח חנייה על חנייה במרכז תל אביב ברחוב אבן גבירול. החנתי את רכבי ליד מדרכה צבועה בצבע אפור, מתוך ידיעה שהחנייה מותרת ליד מדרכה כזה (לימדו אותי פעם שאדום לבן=אין חנייה, כחול לבן=מותר לחנות בתשלום ואפור מותר לחנות...) חזרתי אחרי שעתיים וראיתי שניתן לי דו"ח על סך 250 ש"ח, על העמדת הרכב במקום אסור. כשבדקתי יותר לעומק את העניין ראיתי שכ 60-70 מטר מאחורי מקום החנייה מוצב תמרור האוסר על חנייה בשעות מוסיימות. האם לפני חנייה עליי לבדוק עשרות מטרים אחורה עם יש תמרור כזה או אחר? האם זה חוקי להסתפק בתמרור מבלי לצבוע את המדרכה באדום לבן? האם יש טעם לבקש להישפט במקרה כזה? או שזה אבוד מראש? תודה רבה, יובל המבולבל

    • ליובל
      מיקו | 01/12/2009 15:31

      חנית במקום אסור עפ"י תמרור ,תמרור תקף עד ביטולו ע"י תמרור אחר או עד הצומת הקרוב. מכאן, שכן, הינך צריך לבדוק לפני שהינך חונה . הצעה: שלם את הדו"ח ( במיוחד אם הוא משטרתי ) לפני שיגיע לך בדואר כדי שהרישום של העבירה לא יהיה על שמך אלא רק על הרכב ( זה חשוב לדברים עתידיים )

      • תגובה למיקו
        יובל | 01/12/2009 18:13

        אם כך למה נועד הסימון באדום לבן? למה העירייה לא מסמנת את כל האיזורים האסורים באדום לבן? מדוע יש כפל סימונים? פעם תמרור, פעם אדום לבן? האם אין בכך כדי לבלבל את הציבור? זה לא סביר לבדוק תמרור כ"כ מרוחק. לדעתי העירייה עושה קופה יפה על חשבון האזרח הקטן, ע"י סימון לא ברור. האם אין לטענותיי יסוד? האם בית משפט לא יכול להסכים עם טענותיי? תודה, יובל המבולבל.

        • יובל ,
          מיקו | 01/12/2009 19:05

          גם בסימון אדום לבן אסור לחנות ,אבל זה לא מוריד מהוראת ,וחוקיות התמרור. זה בדיוק כמו שיש בשטח עירוני תמרור שמותר לנסוע 50 קמ"ש אבל גם אם אין את תמרור גם צריך לנסוע 50 קמ"ש .( המהירות בשטח עירוני ) בקיצור.אתה נכנס למקום שלא תצא ממנו בקלות,,,,,