למה בבאר שבע יש הרבה תמרורים ?

  • דוח על אי ציות לתמרור
    מאיה | 28/11/2009 13:14

    נסענו בעיר העתיקה בבאר שבע, שידוע שהינה בעייתית ומלאת תמרורים, לכן נסענו לאט. במקום אחד פנינו שמאלה כשלא ראינו שום תמרור האוסר על כך, ובנוסף היו שתי מכוניות כולל מונית שפנו בדיוק כמונו ונסענו אחריהם. פתאום צצה לה מכונית משטרה שכנראה ארבה באיזור ועצרה רק אותנו! קיבלנו דוח 500 ש"ח כי מסתבר שאסור לפנות שם שמאלה. לשאלתנו למה עצרו רק אותנו ולא את שתי המכוניות שנסענו אחריהם גם נענינו כי הם לא ראו אותם! אחרי שהמשטרה נסעה, חזרנו למקום וראינו כי יש שם תמרור המסמן נסיעה ימינה ואין תמרור האוסר על נסיעה שמאלה, ברצוני לציין כי התמרור חדש. רציתי לדעת האם ניידת המשטרה צדקה, ואם כן, אז האם יש איזושהי דרך לבטל את הקנס? תודה,

    • למה בבאר שבע יש הרבה תמרורים ?
      גיא "אנשים באדום" | 28/11/2009 13:50

      מתוך ראיה אובייקטיבית וכמי שעוסק באכיפת חוקי התנועה בתוך ניידת משטרה אני לא רואה שום בעיה בדוח שקיבלתם ואסביר את דבריי. 1. השיקול של השוטר מדוע הוא עצר אותך ולא את הרכבים האחרים. הרי את לא מצפה שהוא יעצור מספר רכבים יחדיו, יתכן ולא שם לב ..... יחד עם זאת זכרי שאם היה עוצר מספר רכבים, היית טוענת כלפיו בגין הזמן הרב שהמתנת לצורך קבלת הדוח. 2. תמרור המסמן פניה ימינה בלבד ! - מה משמעותו ? נסיעה ימינה !!! אין לנסוע ישר ואין לנסוע שמאלה, ואין כל חובה שיהיו תמרורים האוסרים זאת (וסלחי לי על הציניות - לא היה גם תמרור האוסר נסיעה אחורנית...) 3. כמה זמן לדעתך לאחר התקנת התמרור "זה בסדר" לתת דוח ? 4. לבטל את הקנס ? למה ? לא ביצעת את העבירה ? יחד עם זאת אולי ניתן להקל עלייך, להלן הסבר בנדון : להלן הסבר לגבי בקשה להמרת הדוח לאזהרה. קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה חמש שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בשנתיים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת של המשטרה. את הבקשה שולחים לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע בהתאם לכתובות הרשומות בגב הדו"ח. אם יעברו שלושה חודשים מיום רישום הדוח ולא קיבלת תגובה כדאי מאוד לשלם אותו. לשאלות נוספות ניתן לפנות אלי במייל. נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • תודה על התגובה, שאלה נוספת בבקשה
        מאיה | 28/11/2009 15:34

        תודה על התגובה המהירה (גם אם מעט צינית). לא אני הייתי הנהגת אלא מישהו אחר אבל האוטו שלי. הנהג שביצע את העבירה, ביצע אותה בתום לב כי התמרור נמצא בצד ימין של הכביש ופשוט אף אחד לא ראה אותו (לא אומרת שלא היתה פה עבירה). לנהג יש 5 שנים רישיון רק חודש הבא. רציתי לשאול אם בכל זאת אפשר לבקש הורדת הקנס או אזהרה למרות שיש לו רישיון פחות מ-5 שנים בקבלת הדוח? האם אפשרי להעביר את הדוח על שמי (הייתי באוטו, והאוטו שלי)?

        • אני לא יכול בלי ציניות ......
          גיא "אנשים באדום" | 28/11/2009 16:05

          אני מודע לכך אולם "התמונה" שאני רואה לנגד עיני זו התוצאה הקשה של אחרי ....... אל תקנאי במשפחה הקשורה לתאונה בדרך כלשהי. אני לא טוען שאת "בעד" עבירות תנועה, אולם גולשים רבים כאן, לצערי חסרי מודעות כלל וכלל שלא מבינים מה קורה אחרי ...... "לנסות" לא עולה כסף, מקסימום ישיבו לכם בשלילה. אפשר לכתוב את המכתב ...... לקוות ולהתפלל חזק חזק ! את באמת חושבת שניתן להעביר את הדוח על שמך ? זה הגיוני בעינייך? את ביצעת את העבירה ? האם יש קשר לכך שהאוטו שלך או לא ? המקרה היחיד שניתן להעביר דוח למישהו אחר זה במקרה של מצלמה, הרי לא ניתן להוכיח מי הנהג בעת המקרה. נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • מאיה, מה בדיוק רשום בדוח ?
            Ishay | 28/11/2009 18:06

            אי ציות לאיזה תמרור ? מה רשום בדיוק בדוח ?