החזקת הנייד >>> 100 שח ו 4 נק' + סיכון רב !

  • החזקת מכשיר סלולרי
    אורטל | 19/11/2009 23:13

    אני נמצאתי בתוך מתחם צבורי חניון החזקתי מכשיר סלולרי ביד את ההגה ב2 ידיים ולא דיברתי נהגתי במהירות של קמ"ש קיבלתי דוח של 1000 ש"ח כשהשוטרים אמרו נשלא יכולים לוותר כי ויתרו כבר ל5 אנשים היום ושכלו להמיר לי את הדוח לחגורה למרות שהייתי עם חגורה אך סרבתי כי זה נקודות א. האם יש מקום להתדיין על הנושא בבית משפט ב. האם יש מקום להפיץ לתקשורת את התנהלות השוטרים ה"מסחרה" של הדוחות ומה הם חייבים להביא כל משמרת למרות שלא היתה שום עבירה וזאת קטנוניות.

    • החזקת הנייד >>> 100 שח ו 4 נק' + סיכון רב !
      גיא "אנשים באדום" | 21/11/2009 12:39

      הדוח הניתן על עבירה זו היא לא ! בגין דיבור בנייד, אלא על עצם החזקתו ביד, והרי זה בדיוק מה שעשית. גם אם החזקת את ההגה בשתי ידים, אין זה משנה עדיין תשומת ליבך נתונה גם לנייד ולאו דוקא לנעשה במגרש החניה. חוסר תשומת לב רגעית, עלול לגרום לאי נעימות עקב תאונה של "רק" נזק בלבד, בשביל מה לך לשפשף מישהו, האי נעימות, ההטרדה הריצות וכו'. השוטר הסכים לבדוק אם יש אפשרות לתת לך דוח אזהרה, אבל אין כל קשר לכך שהיית חגורה. הרי ביצעת עבירה, גם אם זה לא נראה לך, ואין כאן כל קטנוניות ! לגבי התגובה של השוטר על מספר האנשים שכבר ויתר להם, זה מיותר, מעצבן, טפשי, מקומם ולא במקום. יש לך אפשרות לכתוב למפקד היחידה של השוטר (שם היחידה בראש הדוח משמאל, הכתובת בגב הדוח). כמו כן את יכולה לבקש המרה לאזהרה : להלן הסבר לגבי בקשה להמרת הדוח לאזהרה. קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה חמש שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בשנתיים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת של המשטרה. את הבקשה שולחים לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע בהתאם לכתובות הרשומות בגב הדו"ח. אם יעברו שלושה חודשים מיום רישום הדוח ולא קיבלת תגובה כדאי מאוד לשלם אותו. לשאלות נוספות ניתן לפנות אלי במייל. נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • סליחה, הקנס הוא 1000 שח ולא 100  לת
      גיא "אנשים באדום" | 21/11/2009 16:36