מלחמה נגד המדינה

  • התרשלות משרד הרישוי והמחיר שאני משלם על כך
    חבייר | 19/11/2009 16:26

    שלום לכם, לפני יותר מ-20 שנה השתחררתי מצ"ל לפני המועד, וועדה קבעה לי בשנת 92 אישור להוציא רשיון רק לאופנוע. בשנת 93 נסעתי לחו"ל וחזרתי בשנת 2006 עם רשיון זר שהוצאתי שנים קודם לכן. ביקשתי אישור להמרת הרישון ממשרד הרישוי (כשכל הסיפור עם צה"ל כבר לא בראש שלי), ובגלל שעבר לי הזמן, ואחרי הלוך וחזור ממשרד הרישוי, נקבע לי כתנאי (וכך גם רשמו לי בטופס) שעליי לעבור תיאוריה וטסט. כך עשיתי, ועברתי טסט כבר במבחן הראשון ב-30/07 השנה. אז נזכרו שיש לי פסילה (לא ידעתי שזו פסילה), ושלחו אותי לעבור שוב מבחן במכון מדיטון. כל העיכוב הזה (אני עדיין בלי רשיון, מחכה לתשובה שאמורה להגיע בעוד חודשיים אולי) לא היה קורה אם היו אומרים לי לפני 3 שנים מה ההליך הנכון. הם מכירים בטעות שלהם (שלחו לי מכתב), אך במקום לבוא לקראתי (לא ביקשו להקדים את הוועדה, למשל), כעת "שוקלים" להכיר ברשיון שהוצאתי, ואולי יכירו בחלק ממה שעשיתי...כשהכל באישור משרד הרישוי עצמו. אני נואש, בעיקר כי אינני סומך על מבחן שלא אוכל לעבור עליו אם לדעתם משהו לא תקין, בגלל שהוצע לי רכב מהחברה והליסינג מתייקר מהשנה הבאה, ובגלל שאני לא אמור לשלם על הטעות שלהם. מישהו יכול להמליץ לי מה לעשות? עורך דין שאליו פניתי אמר לי שזו טעות חמורה אם בכלל רמזתי למשרד הרישוי שאני מתכוון לתבוע אותם...כי זה יתנקם בי...ולא היה מוכן לקחת את המקרה. (אחד ביקש הרבה כסף רק כדי להקדים את תאריך הועדה, דבר שעשיתי לבד...). תודה מראש!!! חבייר

    • מלחמה נגד המדינה
      עו"ד אילון אורון | 19/11/2009 18:37

      היא בד"כ קשה (מה גם שרוצנך לקבל פיצוי) , עם עו"ד היא תיהיה קשה - ובוודאי שבלעדיו. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום