תשובה

  • יעוץ בקשר לבית משפט בעוד 4 ימים.
    אריק | 19/11/2009 14:22

    שלום לכולם,לפני מספר חודשים שוטר תפס אותי במהירות של 94 על הממל"ז והעביר אותי להחלטת בית משפט שנקבע ביום שני הקרוב.(מספר ימים אחרי שהרישיון שלי נקלח באותו יום,זומנתי לתחנת משטרה והרישיון הוחזר לי)עכשיו,העיניין הוא שזאת הפעם הראשונה שלי אי פעם בהתהקלות עם שוטר והעבירת תנועה הראשונה שלי.נוסף על כך אני סטודנט ואני מאוד מפחד שיילקח ממני הרישיון.אפשר ייעוץ בבקשה,מה עושים,מה אומרים,בישביל שהרישיון לא ייקלח ממני ?הודה לכם.

    • תשובה
      אורן המקורי | 20/11/2009 11:53

      פקטור מאוד קובע במשפט זה מה הוותק שלך בנהיגה. מס' השנים מול כמות העבירות שצברת עד עתה. בפרט אם היו לך כבר עבירות מהירות. אם הוחזר לך הרשיון בשימוע ולא נפסלת מנהלית הרי שזה מעיד שעברך התעבורתי אינו מכביד. תנסה לדבר עם התובעת לפני המשפט ולהגיע לעסקת טיעון. השאלה במה אתה יכול לעמוד? מרכיב ענישה אחד יכול לבוא על חשבון מרכיב ענישה אחר. למשל, פסילה ממושכת יותר בפועל כדי להימנע מקנס או ההפך או קנס ופסילה ע"ת.

      • עוד שאלה קטנה
        אריק | 20/11/2009 17:25

        אורן,תודה רבה על התגובה המפורטת שלך.עכשיו ככה - אני נוהג כ3 וחצי שנים ללא שום עבירה וזאת העבירה הראשונה שלי אי פעם.השאלה היא האם יש אפשרות לבקש עונש על תנאי ? או קנס כספי שהוא לא יהיה גבוה ? אבל קודם לכן,מאוד חשוב לישלא יילקח ממני הרישיון מאחר ואני סטונדט.תודה שוב.

        • תשובה
          אורן המקורי | 21/11/2009 10:03

          לבקש תמיד אפשר:) כשאתה בא בדברים עם התובעת תדגיש את עברך התעבורתי ותבקש ממנה להגיע לעסקה של פסילה ממושכת ע"ת כדל למנע קנס בכלל או כדי לצמצם אותו משמעותית. אם הצעתה לא נראית לך סבירה אתה לא חייב להגיע איתה לשום הסכמה. רק תזכור שכשנכנסים למשפט קשה לדעת איך זה יגמר..למרות שעברך התעבורתי יעמוד לצידך. אם לא תסגור איתה עסקה ותעבור למשפט ותודה ישר יעבור לשלב הטיעונים לעונש. התובעת תגיד מה היא מבקש בתור עונש. כשישאלו אותך תמקד את טיעוניך בדברים הבאים: 1. הודית מיד בביצוע העבירה כדי לחסוך זמן מבית המשפט. 2. מדובר בטעות חד פעמית. 3. עברך התעבורתי המקל (שנות נהיגה מול זה שלא צברת עד היום שום דוח משטרתי). העובדה שלא הייתה מעורב באף תאונה עד עד היום. 3. בקשתך לעונש...להימנע מספילה בפועל ולהסתפק בפסילה משמעותית ע"ת משום שאין לך אפשרות לשלם קנס כי אתה סטודנט וכו' וכו'. אם כבר יוחלט לתת קנס שיהיה נמוך כ"כ האפשר. מקווה שעזרתי.

          • מלך
            אריק | 21/11/2009 15:48

            אורן,תודה רבה שוב.ההסבר ממש מועיל,תודה רבה רבה על כל ההסבר המפורטואני באמת מקווה לנס במשפט,שלא יהרגו אותי או משהו,הרישיון זה הכל מבחינתי כסטודנט.אורן,שוב תודה,יצאת מלך.

            • אשמח לשמוע מה נסגר.  לת
              אורן המקורי | 21/11/2009 22:07