אנא הסבר את שאלותיך ותירוציך ........

  • דוח על מעבר כביש באדום בתור הולך רגל
    אבישי | 19/11/2009 11:29

    קיבלתי דוח תנועה על שעברתי כביש - כהולך רגל - באור אדום!כביש קטן , יש מעבר חציה , הכביש היה פנוי  - לא היה עיכוב של תנועה או משהו כזה?האם יש משהו שאפשר לעשות?האם חובה על הולכי רגל לעבור במעבר חצייה?מה נחשב גבולות המעבר חצייה? אם נניח לא יכולתי לראות את הרמזור מכל זווית?האם הניידת הייתה על המדרכה? האם עדיין יש לה זכות לתת לי דוח?רעיונות נוספים?

    • אנא הסבר את שאלותיך ותירוציך ........
      גיא "אנשים באדום" | 19/11/2009 13:37

      סליחה ואני מתנצל מראש שאיני עוזר לך ......... ראשית זכור שביצעת עבירת תנועה וכמדומני שלא מגיע פרס על כך. אני מרשה לעצמי להניח שאם השוטר היה שם זה לא היה סתםםםםםם. אם זה היה "כביש קטן ......" השוטר לא היה שם, ואם הוא היה שם אולי יש סיבה לכך ? "האם חובה על הולכי רגל לעבור במעבר חצייה?" נו באמת זה כמו להגיד האם חובה על רכב לעצור באדום ....... מה דעתך ? אני לא טוען שתמיד חוצים במעבר חציה , אבל אם כבר "נתפסת" ולא הצלחת לשכנע את השוטר ........ בטח לא עם תירוצים כאלה. כן, השוטר רשאי לתת לך דוח גם אם הניידת עמדה על המדרכה. לסיום הנה הסיוע שלי בכל זאת , בהנחה שאתה מתאים לדרישות : קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה חמש שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בשנתיים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת. את הבקשה יש לשלוח לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע לפי הרשום בגב הדו"ח. אם לא התקבלה תשובה תוך 90 יש לשלם את הדו"ח. נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • תגובה
        אבישי | 19/11/2009 13:57

        תתפלא! אבל זה באמת מעבר חציה קטן וממש לא גדולברבה מקומות אין אפילו רמזור למעבר חצייה כזה וגם אין צורך....השוטר שם כי הוא כנראה צריך לתת דוחות ולעשות את היומית. כן אני יודע שזה נשמע מזלזל אבל משטרת התנועה הרויחה את זה ביושראי גר לפחות 10 שנים באזור (לפחות!) ומעולם מעולם לא שמעתי על או ראיתי הולך רגל שנדרס באותו מקום שעברתי שם. מעולם אגב גם לא הייתה משטרה שם...ומעולם לא היה צריך....תחשוב כמה אנשים לא עוברים במעברי חצייה מידי יום...אם כל אחד מהם היה מקבל 100 שקל קנס...המדינה הייתה מרויחה 10,0000,000 שקל מידי יום!!! (איך זה בתור סיבה לשוטר לעמוד שם) ואגב יחסית למיליון איש ביום (הערכה גסה שלי שחוצים כביש שלא במעבר חצייה מספר הנפגעים הוא זעום  וממש לא שווה את הצבת שוטר בכל חור! (כן אני גר בחור) סליחה על התגובה הצינית אבל דוחות משטרה כבר הפכו מזמן למס נוסף - ואין קשר בניהם לבטיחות בדרכים בשום צורה שהיא!

        • יש שוטרים ....... ויש שוטרים .......
          גיא "אנשים באדום" | 21/11/2009 12:08

          תגיד אתה גר בחור טוב ? כדאי לעבור לשם ? קשה להבין אם חצית מעבר חציה באדום או שלא חצית במעבר חציה, אבל האמת שזה לא משנה והרי לא זה "האישו". לדעתי זה מוזר שהשוטר הוצב שם כי אם זה "חור" הוא לא יצליח לעשות את "היומית". דרך אגב אולי הוא היה שם למטרה אחרת בכלל ??? אני לא עושה את החשבון של המדינה כמה היא מרוויחה מדוחות, העיקר שאנו נשמור על עצמנו ננהג ונלך בזהירות ובבטחה כי המשפחה מחכה לנו בבית. לצערי רבים מאיתנו "שוכחים" זאת ואת "התוצאות" אנו רואים ושומעים בחדשות. אל תכליל את כל השוטרים בקטיגוריה שאתה משייך את אותו שוטר שנתן לך את הדוח. יש שוטרים ומתנדבים שעושים עבודתם נאמנה במקצועיות ובמטרה למנוע את האסון הבא בדרכים. אם הנושא מעניין אותך אתה מוזמן להיות איתי בקשר. נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • חציה באדום
      עו"ד אילון אורון | 19/11/2009 18:43

      ועל כן לא ברור מה הקשר לחציית כביש לא במעבר - שהר חצית במעבר... תנסה לבקש להמיר באזהרה. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום