עזרה עזרה עזרה

  • פיצוי שוטר בתאונה בגין כאב ,מכות יבשות ,הצלפת שוט
    צור | 13/11/2009 18:44

    במהלך משמרת בדרך לאירוע חשוב כשאני כנוסע , נהגת נחמדה לא ראתה שאני עומד ברמזור אדום והתנגשה בניידת עם חזית רכבה בחלק אחורי של הניידת מהמכה עפו התיקים מהמושב האחורי לחזית הניידת המכה היתה חזקה והיינו חגורים הנזק לכלי הרכב היה קל ,וחוץ מבחילה קלה וקצת כאב גב תחתון לא היה משהוא מיוחד היינו מחוייבים (חשיבות משימה)להמשיך לתיקול החלפנו פרטים וזימון והמשכנו, שנגמר האירוע בהצלחה,מילאתי דוח פציעה וסיימתי משמרת, בערב הכאב כבר התפתח גם לכתף ולשכמות וביקרתי רופא מומחה שביצע רישום,נתן לי כמה כדורים שלא הרגשתי בהשפעתם,רשם מספר ימי מחלה שלא לקחתי אותם,והפנה אותי לפיזיוטראפיה לכתף ולשכמות וגב תחתון שביצעתי בשעות מחוץ לעבודה כ 6 פעמים וכיום הכל טוב ברוך השם. ולהבהיר אין לי כוונה לתבוע את משרד הבטחון . שאלתי היא- לפי בדיקה שעשיתי מול הרווחה במשטרה מתברר כי לפי www.police.gov.il/AboutPolice/DocLib2/08.01.09.pdf אני יכול לתבוע רק את משרד הבטחון ...ולא את ענבל.. ככה שבפועל אם אני בתפקיד בניידת כנוסע אין לי ביטוח צד ג' ..ואם אני לא מוכר כנכה אז שיכאב לי כמה שיכאב אין לי ביטוח . מחוסר ביררה אני מעוניין לתבוע את קרנית או לתבוע את הביטוח של הנהגת בגין כאב נטו ,מכות יבשות ,הצלפת שוט ,שסבלתי מהם לאורך מספר ימים,לא השביתו אותי לחלוטין אבל מבצעית הייתי צריך לתפקד עוד מספר ימים כפי יכולתי באירוע דומה ליום התאונה,ובגין טיפול של הפיזיוטרפיה כפי שיכול לעשות כל אזרח במדינה . לא עקרוני לציין מה לקחתי ואיזה עיסויים קיבלתי סבלתי ובשקט יש לי רישומים להכל. האם אני יכול לתבוע את הביטוח האישי של הנהגת ישירות? אם אני חייב דרך הביטוח של המשטרה אני מבקש הסבר מפורט ? לפי בירור מול הרווחה נאמר לי בפירוש "שוטר במשמרת בניידת "לא זכאי לשום פיצוי בגין כאב או נזק גופני שאינו נכות" דהיינו . שוטר במשמרת אין לו צד ג'. הדבר חמור מאוד ויש לו השלכות רבות. אין צד ג' לכל אזרח במדינה יש אפשרות לתבוע את הביטוח צד ג' שלו ואז הביטוח תובע את הפוגע. לפי שיחה עם ענבל מי שבמשמרת לא מכוסה. "ענבל כן מטפלת בשוטרים מחוץ למשמרת ברכב משטרתי מחוץ למשמרת" יוצא מזה ששוטר שמרסקים אותו והוא שוכב בבית או הולך לעבודה אבל סופג את הכאב ורוצה לתבוע בצדק את מי שנכנס בו לא יכול. מאחר ומשרד הבטחון מכיר רק בנכות ולא בנזק כאב גופני ללא נכות. גרוע מאוד. כל אזרח שאין לו ביטוח תובע את "קרנית" ומה איתנו מה . שווה להעלות את השאלה הזאת לגורמים מחוקקים מה שרשמתי זה לפי הנוהל. קראתי בעצמי . אולי נצליח לעשות תקדים.? תודה מראש.

    • עזרה עזרה עזרה
      צור | 16/11/2009 19:34

      אני מבין את זה אבל מה עושים כאשר אין ביטוח צד ג' למשרד הבטחון אם אין נכות אין פיצוי. משרד הבטחון לא מפצא בגין כאבים וסבל כמו צד ג' מה עושים לא יכול להיות שאני חייב לוותר ולסבול בשקט. מה עם שוטר ששובר רגל או יד ואין לו נכות מה לוותר?... תנו יעוץ .