תשובה

  • נהיגה ברכב ללא טסט של חבר
    יואל | 15/10/2009 11:51

    שלום לפני שבועיים חבר נתן לי לנהוג במכונית שלו בכדי שאקנה לו דברים ובדרך שוטר שעצר אותי לבדיקת רשיונות הודיע לי שהרכב ללא טסט מזה כשנה וחצי ונתן לי הזמנה למשפט. כשהחזרתי הרכב החבר אישר הנתונים ואמר שהוא מוכן להגיד ששכח. לחבר אין רשיון תקף ומחזיק ברכב בשל היותו נכה המרותק לכסא גלגלים. האם אני אשם? מה עלי לעשות?

    • תשובה
      eyals05 | 15/10/2009 12:48

      כל נהג כשהוא מקבל רכב לרשותו מחוייב לבדוק האם לרכב רשיונות תקיפים וביטוח תקף. לכן אתה אכן אשם בעבירה. לא היית צריך לקחת את הרכב לפני שבדקת שהרכב כשר. זה שבעל הרכב יגיד שהוא שכח לא מאמין שיעזור לך.

      • תודה ומה העונש הצפוי לי?  לת
        יואל | 15/10/2009 13:59

        • הנבואה ניתנה לשוטים
          eyals05 | 15/10/2009 17:15

          קשה לנבא מה יהיה העונש שיגזר עליך. אתה יכול לדבר לפני המשפט עם התובע ולנסות להגיע להסכם טיעון בו תודה בעבירה ותקבל עונש שיוסכם על שני הצדדים מראש (זה יכול להיות שלילה בפועל, שלילה על תנאי, קנס). העונש תלוי בעבר התעבורתי שלך, מסוכנות העבירה ואיך היה הקפה של השופט בבוקר. אין נוסחא שאפשר לומר לך מה יהיה העונש שיוטל עליך.

          • נו באמת...
            יואל | 15/10/2009 18:27

            התכוונתי מה העונש כמו שבשכרות יש מינימום שנתיים אז מה הדרישה לגבי עבירה כזאת? האם יש מינימום... העבר שלי מאוד בעיתי יצאתי עכשיו מ3 חודשי פסילה ואני מאוד עצוב ומיואש... נהרסו לי החיים בגלל חבר.

            • תשובה
              eyals05 | 15/10/2009 18:43

              למיטב ידיעתי אין לעבירה זה עונש מינימום. השאלה מה תדרוש התביעה. כמו שאמרתי מקודם זה יכול להיות שלילה בפועל, שלילה על תנאי, קנס או שילוב של שלושתם. בדרך כלל מדובר בקנס אבל אי אפשר להבטיח לך שום דבר.