למה את בהלם?

  • אי שמירה על הימין
    נועה | 13/10/2009 00:37

    קיבלתי דו"ח תנועה בנסיעה בנתיב האמצעי! בכביש ירושלים ת"א ביום חמישי בלילה. השוטר טען שעברתי על תקנה 35 - אי שמירה על הימין. האם הנתיב האמצעי בכביש מהיר (כשיש נתיב שמאלי פנוי) הוא אכן אי שמירה על הימין? האם הנתיב הימני לא שמור לכלי רכב כבדים? האם אין עקרון מידתיות בדו"חות. השוטר ציין שנהגתי כחוק במהירות המותרת. הקנס אגב 250 ש"ח ו-6 נקודות. כדאי לערער?? אני עדיין המומה מהדו"ח...

    • למה את בהלם?
      eyals05 | 13/10/2009 16:12

      אם עברת תיאוריה בשלב כלשהו בחייך, את צריכה לדעת שהנתיב האמצעי הינו נתיב שמאלי לכל דבר והשימוש בו מותר אך ורק לצורך עקיפה. איזה עקרון מידתיות את מחפשת בדו"חות? הרי עברת על החוק... בכל מקרה במידה ויש לך רשיון מעל חמש שנים ואין לך הרשעות תעבורה בשנתיים האחרונות, את יכולה לרשום מכתב רשום ליחידת התנועה בה בוצעה העבירה ולבקש המרה לאזהרה. כדאי לשלוח את המכתב במהרה, שכן לוקח למשטרה זמן לענות. במידה ואת לא מקבלת תשובה עד מועד תשלום הקנס, רצוי לשלם על מנת להימנע מכפל קנס.

    • גם נסיעה לא בנתיב "הכי שמאלי" זו עבירה
      עו"ד אילון אורון | 15/10/2009 20:12

      יש לנסוע בימני ביותר. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום