תשובה

  • דוח ו-4 נקדות על החזקת פלאפון - מה עושים?
    יוסף | 11/10/2009 17:34

    נהגתי ברכבי כשלאוזני אוזניית בלותות' של טלפון נייד. לרגע החזקתי את הנייד ביד אחת וידי השנייה על ההגה. לא דיברתי כלל בנייד. לא חייגתי ולא ניסיתי לעשות בו פעולה כלשהי. רק החזקתי בו. בדיוק באותן שניות שהחזקתי את הנייד, עצר אותי שוטר רשם לי דוח בסך 1000 ש"ח ובנוסף, 4 נקודות, על החזקת נייד. נסע איתי טרמפיסט שיכול לשמש כעד. האם כדאי לי לבקש להישפט? או שבימ"ש עלול להחמיר את שהוטל עלי בדוח? אינני יודע אם זה חשוב, אבל לפני כשנה קיבלתי דוח על מהירות ושילמתי אותו.

    • תשובה
      אורן המקורי | 11/10/2009 17:39

      משפט פותח את המשחק מחדש ואם תורשע השופט יהיה חשוף לעברך התעבורתי וקיים סיכוי סביר להחמרה בעונש. העובדה שקיבלת דו"ח בשנתיים האחרונות מסכלת את האפשרות להמיר את הדו"ח באזהרה. חשוב להדגיש, כי לא נדרש שתדבר בטלפון ע"מ שתואשם בעבירה הנ"ל אלא מספיק שהחזקת בו - ובלשון התקנה : "השתמשת..". אם תגיע למשפט תוכל לזמן את מי שהיה איתך ברכב למתן עדות.

    • מה עושים? בנהיגה את הנייד לא מחזיקים
      גיא "אנשים באדום" | 11/10/2009 21:51

      הדוח שקיבלת הוא לאו דוקא על דיבור בנייד אלא על שימוש בו (והחזקתו כלולה בגדר "שימוש"). אין זה מעניינו של השוטר / השופט, אם דיברת בנייד או לא. מספיק שהצצת לעבר הנייד וכך דעתך עלולה להיות מוסחת מהכביש. זהו הסיכון שבשימוש בנייד ועל כן הוגש נגדך הדוח. אי לכך אין כל הגיון לגשת למשפט, כמו כן אין לך אפשרות לקבל דוח אזהרה כי לפני שנה קיבלת דוח (אחד הקריטריונים לקבלת דוח אזהרה - שנתיים ללא דוחות) נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com