לגבי מניעת כניסה למדינות אינני יודע אבל הקנס יכול

  • דוחות מהירות בהולנד. האם אני חייבת לשלם?
    מורן | 08/10/2009 23:42

    שלום רב לכל חברי הפורום. . להולנד נכנסתי ויצאתי עם דרכון אירופאי. קיבלתי משם בדואר רגיל (לא רשום) שני דוחות תנועה מעצבנים (כמובן בהולנדית...) על עבירות מהירות קלות ביותר של חריגה של כ- 7 ק"מ מהמהירות המותרת. ראוי לציין שאני נוהגת 25 שנה בישראל והרבה ק"מ עם דוח תנועה אחד בלבד (מלפני 15 שנה). אכן, כפי שהבנתם, אני פושעת עבריינית מדופלמת. מסיבות שונות, ברור לי שאין בכוונתי לבקר בהולנד בעתיד. השאלה האם ביכולת המשטרה ההולנדית/ משרד המשפטים שלהם למנוע את כניסתי גם למדינות אחרות באיחוד האירופי או לערב את משטרת ישראל בגביית הקנסות. אם המשמעות היא רק לא לבקר יותר בהולנד זה עדיף לי על מאשר לשלם את הקנסות האלה. מובן שהשיקול שונה לגמרי אם מדובר בכל אירופה.ובמגבלות על הדרכונים שלי. תודה מראש לכל העונים וחג שמח.

    • לגבי מניעת כניסה למדינות אינני יודע אבל הקנס יכול
      אורן המקורי | 09/10/2009 06:19

      ויאכף בארץ.

      • בהמשך לשאלה הקודמת
        מורן | 09/10/2009 17:25

        כיצד הקנס ייגבה הארץ? האם יש שיתוף פעולה בין המידנות בעניין זה? מה התהליך?

        • תשובה חלקית
          אורן המקורי | 09/10/2009 19:21

          יש הליך שנקרא "אכיפת פסקי חוץ". אינני בקיא בו אבל נסי להריץ חיפוש בגוגל.

          • אני מכירה את ההליך הזה,אבל
            מורן | 10/10/2009 19:41

            לא נראה לי סביר שפרקטית משמתשים בו. אני יותר מודאגת לגבי מניעת כניסה שלי לאיחוד האירופי, או משיתוף פעולה של משטרת הולנד עם משטרת ישראל.