חנית נכה

  • חניה בחנית נכים
    אבי | 02/10/2009 18:43

    שלום. לפני מספר ימים החנתי את רכבי בת"א.כשחזרתי לרכב גלתי להפתעתי דוח ע"ס 500 שקלים בגין העברה הנ"ל.בסמוך לחניה לא היה כל תמרור,שפת המדרכה לא הייתה צבועה בצבע על שהוא (הייתה אפורה) ולא היה שום סימון על הכביש.לאחר חיפוש מצאתי את השלט ובו כתוב כך "חניית נכים 12 מטר" כ10 מטרים ימינה מהחניה,כאשר לא מצויין האם מדובר ב12 מ' מימין לשלט או משמאלו.אם זה לא מספיק ב-12 מ' בצידו השני של התמרור ישנו סימון על המדרכה בצבע אדום כחול (יש בכלל סימון כזה?) כיצד אני אמור להבין שאין להחנות באותו מקום?? מעולם לא חניתי בחנית נכים ולא הייתי נוהג כך גם הפעם אילו היה הדבר ברור ולא כאילו נועד להטעות. האם החוק בסוגיה זו לטובתי? האם כדאי לבקש להשפט?

    • חנית נכה
      מיקו | 03/10/2009 22:04

      לא מובן א. האם החניה היא במקביל למדרכה ,או בניצב ב. אם החניה היא במקביל היית צריך לראות את התמרור עם שלט האוסר חניה 12 מטרים אם מדובר בניצב למדרכה המצב קצת שונה , מאחר שרכב יכול להסתיר לך את התמרור במיוחד אם פניית שמאלה כדי לחנות ( כמובן כחוק ) וכאן יעזור סימון על המדרכה איך זה היה אצלך?

      • חניה בחניית נכים
        אבי | 03/10/2009 22:48

        היי. החניה בוצעה במקביל למדרכה. אבל בהעדר הבהרה האם מדובר ב12 מטרים עד לתמרור או מהתמרור ואילך ובהעדר סימון על הכביש לא ניתן להבין היכן ניתן להחנות. הכנתי סימולציה של המקום (כוון שעדין לא הספקתי לצלם את המקום),אשמח לשלוח לך לדוא"ל את הקובץ.(לא ניתן לצרף קבצי PPT דרך האתר) תודה.

        • חניה נכים
          מיקו | 04/10/2009 09:33

          אם מדובר בחניה במקביל למדרכה , אז החניה אסורה 6 מטרים מהתמרור ויאלך ( או אם מופיע כמו במקרה שלך שלט בנוסף לתמרור שמגדיל את המרחק ל12 מטרים ) כך שהדו"ח חוקי , אם העירייה ממש, ממש, אבל ממש ,לא רוצה להכשיל נהגים היא עושה יותר כדי לא להכשיל נהגים ,אם זה ע"י שני תמרורים ,או סימון על הכביש ,או על המדרכה , מה שמרגיז אותך ,שלא היתכונת לבצע עבירה . ובכל זאת "נפלת " עצה : שלם את הדו"ח לפני שיגיע בדו"ח לפני שיגיע בדואר אני מקווה שאתה יודע מדוע ,,,,,