תשובה

  • רכב צולם נוסע במהירות מופרזת, אך הנהג לא הבעלים
    מתי. | 29/09/2009 16:56

    תחילה אני מבקש להודות מראש על העזרה. הבעיה היא כזו: ברכב שלי לא אני נהגתי, אלא מכר. הדבר נעשה באישורי, ואין שום בעיה של ביטוח על הרכב. המכר נסע במהירות גבוהה מן המותר בכביש מסוים - ומצלמה צילמה אותו (ללא שוטר). ואולם, הדו"ח הגיע אלי - כבעל הרכב. יתר על כן-אני מבין כי "ירדו לי נקודות" על עבירה זו. השאלה היא האם ישנה חלוקה ביני לבין המכר לגבי שתי התוצאות - האם אני נושא הן בתשלום הקנס והן בסנקציה של הנקודות או רק בקנס? תודה רבה על הסיוע. חג שמח ומבורך, מתי.

    • תשובה
      אורן המקורי | 29/09/2009 20:32

      כבעלים של הרכב אתה נושא באחריות לכול. הנקודות עליך ולא רק הקנס. רק אם הדו"ח יוסב ע"ש מי שביצע את העבירה לא תחויב בנקודות (ומן הסתם גם לא בקנס).

    • סע לטט ! תגיע מהר !
      גיא "אנשים באדום" | 29/09/2009 21:15

      אני מניח שהמכר מודה באשמה ומוכן לקחת על עצמו את הקנס והנקודות. בהנחה שכן אני מציע לכל אחד מכם לכתוב מכתב (בצרוף פרטים אישיים: שם,ת.ז,מס' רשיון נהיגה,כתובת ומס' הרכב) עם האמת של כל אחד לגבי המקרה. המכר יכול להגיש בקשה להמרה לאזהרה. להלן הסבר לגבי בקשה להמרת הדוח לאזהרה. קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה חמש שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בשנתיים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת של המשטרה. את הבקשה שולחים לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע בהתאם לכתובות הרשומות בגב הדו"ח. אם יעברו שלושה חודשים מיום רישום הדוח ולא קיבלת תגובה כדאי מאוד לשלם אותו. נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • דוח עפ"י חזקת בעלות
      עו"ד אילון אורון | 01/10/2009 13:12

      עלייך לבקש מהמשטרה את הסבת הדוח (תוך 30 יום) ע"ש הנהג בפועל, ולצרף הצהרתו. בהעדר הסבת הדוח , הדוח יהיה אך ורק על שמך. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום

      • תודה רבה לכולכם. חג שמח ומבורך  לת
        מתי | 01/10/2009 18:28