במושב הקדמי מותר להושיב ילד מגיל 8 בלבד !

  • ילד בבוסטר במושב הקדמי
    רוני | 26/09/2009 07:42

    האם מותר להושיב ילד בן 4 היושב בבוסטר עם הפנים לכיוון הנסיעה, במושב הקדמי ליד הנהג?

    • במושב הקדמי מותר להושיב ילד מגיל 8 בלבד !  לת
      גיא "אנשים באדום" | 26/09/2009 12:36

      • תגובה שמצאתי בפורום אחר- רק רציתי לוודא שנכון
        רוני | 26/09/2009 13:54

        לדברייך התשובה שמצאתי בפורום אחר אינה נכונה? להלן השאלה + התשובה: מאיזה גיל ניתן לפי החוק בישראל להושיב ילד בכסא הקדמי ברכב? תודה באתר משטרת ישראל ישנו מדור של שאלות נפוצות בנושאי תנועה. הנה התשובה לשאלה: מאיזה גיל מותר לשבת במושב הקדמי ליד הנהג? "כעקרון, עדיף להושיב ילדים מאחור. שם בטוח יותר. יחד עם זאת ניתן להושיב ילדים מלפנים בתנאים הבאים: ילד עד גיל שנה חייב לשבת בכסא בטיחות כשגבו לכיוון הנסיעה. ילד מגיל שלוש ועד גיל שמונה- בכסא בטיחות או במושב מגביה. ילד מגיל שמונה - חגור בחגורת בטיחות. מובן כי כסא הבטיחות חייב להיות מעוגן היטב למושב הרכב .

        • שים לב לשאלה
          גיא "אנשים באדום" | 26/09/2009 14:03

          היא התכוונה לילד "גדול" שיושב כבר בבוסטר, לא לתינוק. נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • גם אני לא דיברתי על תינוק
            רוני | 26/09/2009 19:03

            שאלתי הייתה לגבי ילד בן 4, עפ"י תשובתה ניתן להושיב ילד בגיל זה במושב הקדמי "ילד מגיל שלוש ועד גיל שמונה- בכסא בטיחות או במושב מגביה" (מושב מגביה = בוסטר). כמובן שאני מתכוון שהוא ישב בכיסא המותאם לגיל למשקל ולגובה. עדיין לא הבנתי את עמדתך, מותר או אסור? תודה על התשובות

            • סליחה, טעיתי, אתה צודק
              גיא "אנשים באדום" | 26/09/2009 19:16

              כמפורט בתגובתך, אתה צודק ילד בגיל 8 - 3 יכול לשבת מקדימה בכסא המתאים לו. יחד עם זאת תמיד צריך לזכור שילדים ישבו מאחור. להלן קישור בנושא לאתר הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים : http://www.rsa.gov.il/TeachingCenter/tips/Pages/LifeTipsSavingDistance.aspx נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

              • תגובה
                נועה ד | 21/07/2014 10:58

                שימי לב שאם את מושיבה ילד מקדימה (מרוסן כחוק) עדיין עליך לנתק את כרית האויר הקדמית אם זו קיימת אחרת זו סכנת חיים

                • עד איזה גיל מומלץ / חובה לנתק כרית אויר?  לת
                  ראובן | 25/11/2017 23:56

                • איפה זה כתוב?  לת
                  ייציק | 25/01/2019 15:21

      • עידו
        עידו אבידן | 31/03/2018 15:03

        ממש לא נכון מגיל 14 ילד יכול לשבת במושב הקדמי!!!

      • ילד בגיל שמונה וחצי יכול לשבת בקדימה  לת
        שמואל רייכמן | 13/05/2018 16:29

      • במושב מקדימה באוטו מותר ללשבת מגיל 9ומעלה
        ניר | 23/03/2022 15:23