פקח של מי?

  • אני אשמח לייעוץ שלכם בעניין דו"ח
    אופיר שמש | 14/09/2009 13:48

    שלום לכולם, מקרה שקרה לי לפני כחודשיים, ואני אשמח לייעוץ שלכם: הייתי בטיול ( שישי - שבת ) לפני כחודשיים בכינרת, והחנתי את הרכב כ 10 מטר משפת המים. ביום שבת בבוקר הגיע פקח ואמר " רכבים 100 מטר מקו חוף - עוד חצי שעה מחלקים דוחות" הזזתי את הרכב, ולקראת שעות הצהריים רציתי ללכת. קיפלתי את כל הציוד, ריכזתי אותו במקום אחד, אספתי את הזבל - הכל היה מוכן להעמסה למכונית. הבאתי את הרכב קרוב והעמסתי את הציוד. בדיוק שסיימתי ( האוטו היה מונע, כל הדלתות היו פתוחות, כולל הבגאז' ) הגיע פקח והביא לי קנס לפי "חוק איסור נהיגה ברכב בחוף הים התשנ"ז 1997" השאלה היא האם ללכת להישפט או לשלם את הקנס?? טיעונים: *העמסתי ציוד *לא חניתי ולא נסעתי בפרעות - הרכב היה מונע והייתי לידו ( כמו שפקח לא יכול לתת דו"ח למישהו שעוצר באדום לבן כשהוא ברכב ) אני אשמח לעזרתכם ולתשובות אמיתיות!! תודה מראש!! אופיר

    • פקח של מי?  לת
      eyals05 | 14/09/2009 16:01

    • פקח של מי?
      eyals05 | 14/09/2009 16:03

      הפקח היה פקח עיריה או פקח של רשות הטבע והגנים או בכלל מהמשטרה הירוקה? אם מדובר בפקח של רשות הטבע והגנים או של המשטרה הירוקה, הרי שבסמכותו לתת דוח שכזה. בנוגע לפקח עיריה, איני יודע האם מותר לו אבל לא נראה לי הגיוני שהעיריה אוכפת כאלה עבירות מכיוון שמדובר בחוק ותקנות ולא בחוק עזר עירוני.

      • פקח של
        אופיר שמש | 14/09/2009 17:40

        פקח של רשות הטבע והגנים בליווי 2 חברה מהמשטרה ( שהיו על אופנועים...) השאלה היא האם יש לי עילה לביטול הדו"ח בבית המשפט כי רק העמסתי? תודה!

        • החוק אוסר על כניסה לחוף
          eyals05 | 14/09/2009 23:49

          החוק אוסר על כניסה ונהיגה בחוף ולכן קיבלת את הדו"ח ועניין ההעמסה לא יעזור לך כאן. לדעתי, פשוט שלם ואל תיכנס לחוף להבא.