במידה וכך היה

  • חנייה על מדרכה לבעלי תו נכה
    יניב | 14/09/2009 09:16

    אישתי נכה 100% ועצרה את ריכבה על המדרכה המסומנת באדום לבן תוך כדי שהיא לא מסכנת את הסביבה קרי הושאר מקום מעבר על המדרכה להולכי רגל ולעגלה. אני בעלה ירדתי מהרכב להסדיר תשלום בדואר, רצוי לציין כי אישתי נשארה ברכב והרכב מונע. איך שנכנסתי לדואר עצרה ניידת לצידה של אישתי והשוטר שישב בתוכה החל מיד לצעוק על אישתי והחל לכתוב לה דו"ח כשאישתי ניגשה אל השוטר וניסת להסביר לו שהיא עם תו נכה הוא החל לאיים עלייה ולצעוק עלייה באיומים שהוא ייקח לה את התו נכה. כשיצאתי מהדואר וניסית להסביר לשוטר שבעצם לא נעשה פה שום עבירה מאחר ובגב תו הנכה הישן (הדף) רשום שחור על גבי לבן כי "נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תו נכה, במקום שאין החנייה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:החנייה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל,לעגלות ילדים או לעגלות נכים.החנייה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה. השוטר המשיך בשלו ורשם לאישתי קנס של 500 ש"ח. עוד אוסיף כי בידיי תמונות המוכיחות את דיברתי. שאלתי היא מה עלי לעשות בקרה שכזה?

    • במידה וכך היה
      מור "תשמור תגיע רחוק" | 14/09/2009 11:02

      ואתה יודע אם אכן זאת היתה חניה שלא סיכנה הולכי רגל או רכבים ולא הפריע לתנועה במידה ויש לך גם תמונות לפי דבריך.. אתה יכול להשפט ואני מאמין שיבטלו לך את הדוח. לגבי השוטר פשוט בושה אם כך הוא התנהג אני מתבייש שיש לנו שוטרים גם אם האף למעלה גם מתי שלא צריך רק בגלל שהחוק איתם צר לי שזה מה שקורה היום. אך אני עדין קצת מופתע מכיון שאני מכיר הרבה סיפורים על שוטרים שלא מתנהגים בסדר אבל לגבי נכים תמיד היו שלווים. (יכול להיות אגב שהשוטר נתן לה את הדוח מכיון שלא אשתך ירדה מהאוטו אלא אתה). אך עדין זוהי לא התנהגות לאדם.

      • כלומר, השימוש בתו נכה נועד למענך
        ישי | 14/09/2009 16:20

        איזה הצדקה יש לזה שאשתך חנתה על המדרכה בכדי שאתה תוכל לגשת לדואר. אתה עדיין לא מבין מה לא בסדר כאן ? דרך אגב, למעשה הזכות היחידה שנותן תו נכה זה לעמוד במקום חניה השמור לנכים. מעבר לזה כלום לא.

        • בהמשך לחוק הנכים...
          יעקבי | 18/09/2009 12:49

          על פי תקנות הנכים אין להחנות רכב בכל מקום כאמור לעיל אם... בסביבה הקרובה יש מקומות חניה מוסדרים לנכים. אין זה משנה אם אדם בריא יצא מהרכב. כל עוד הנכה מצוי ברכב - שמורה לו הזכות לחנות במקום שלא יפריע לתנועה. המשטרה נוהגת סלחנות בנושא חניות נכים למרות שרק לנכים משותקי גפיים תחתונות מותרים כל ההיתרים. נכים עם משולש ירוק אינם זכאים לכל הפריבילגיות אך נהנים מן ההפקר. בתקופה האחרונה (עד קבלת הכרטיס המגנטי) היו המון זיופים בתוי נכה. בכל מקרה על השוטר לבדוק תקפות תו הנכה במאגר המידע המשטרתי.

    • נפלת בפח!
      יצהר | 26/09/2009 00:11

      יניב יקירי , נפלת בפח! השתמשת בזכותה של אשתך כנכה? לוא רעייתך היתה הולכת לדואר-זה בסדר . אך לעמוד במקום אסור בשבילך? גם אתה מוגדר "נכה"? . תו הנכה הוענק לרעייתך כדי להקל עליה , ולא עליך . וצדק מי שצעק עליך כי ניצלת בציניות את נכותה של אשתך. היא הרי ישבה ברכב, אז למה לא עמדה במקום שמותר , גם אם מעט מרוחק ???