חוששני שמה זוהי עצירה פתע סתם שהיה יכול למונע

  • אי שמירת מרחק ממצב של עמידה וברשלנות הרכב שמלפנים
    ישראל | 02/09/2009 12:01

    ליפני מס' ימים היתי מוערב בתאונה קלה אם רכב שנסע לפני התרחשות המקרה כדלהלן אני נמצא בצומת של 3 נתיבים ואני באמצע אני צריך להמשיך ישר כאשר רק הנתיב שלימיני ממשיך ישר והשניים השמאליים פונים ימינה נכנסתי לצומת באיתות ימינה וחיכיתי בסבלנות שנהגים מימין יאפשרו לי להכנס לימין שלב ב' אחד מין הרכבים מימין מחליט לתת לי סידרת חינוך הוא עוצר וממוקם מליפני ומימין הרכב שמאחוריו מאפשר לי כניסה והשתלבות הוא פותח את החלון והדלת ומתחיל לצעוק " מחנך" אני במקביל עונה כלעומתו ובצפירות תמשיך בנסיעה אל תעמוד באמצע צומת אין מתפקידך לחנך הוא נכנס לרכב מתחיל בנסיעה אני מתחיל להשתלב ואז הוא דופק ברקס ואני נכנס בו יכול להיות בכוונה או בטעות בכל אופן אני מהצד משתלב ולא הצלחתי לעצור מה החוק אומר על שמירת מרחק במצב של עמידה ובנוסף האם רשלנות הנהג שמלפנים גוברת על חוק שמירת המרחק

    • חוששני שמה זוהי עצירה פתע סתם שהיה יכול למונע
      מור "תשמור תגיע רחוק" | 02/09/2009 13:34

      במקרה שהעצירה היתה ללא צורך אמיתי הוא אשם אומנם קצת קשה להוכיח את זה בבית משפט אבל בסוף מצליחים ולאחר שתוכיח שהעצירה היתה ללא צורך אתה תזוכה אין לראות בתגובה זאת יעוץ הן משפטי והן מיקצועי.

    • פגיעה מאחור
      עו"ד אילון אורון | 03/09/2009 19:16

      אם ביהמ"ש יקבל עובדתית כי בלימתו היתה מכוונת, האחריות עשויה לעבור אליו, ולו בחלקה. בית המשפט עלול "לכעוס" עלייך, שכן מהנתונים אותם העלית, ניתן להבין שאתה הוא שעקף פקק, וניסה להידחף בתחילתו - ולדבר זה עלולה להיות אחריות עקיפה. בברכה עו"ד אורון מנהל פורום תעבורה התשובות בפורום לא מהוות תחליף ליעוץ משפטי