דו"ח מדרכה על עמידה מול שער כניסה לחצר

  • דו"ח מדרכה על עמידה מול שער כניסה לחצר
    אלי | 31/08/2009 21:10

    שלום. לפני קצת יותר מחודש קיבלתי דו"ח עמידה על מדרכה, כאשר העמדתי את רכבי מול כניסה למתחם רשות המים. המתחם אינו בשימוש (בדעתי לפחות), מכיוון ש: 1) כל יום עומדים מול כניסה זאת רכבים וחוסמים אותה – ישנה תחרות אפילו לתפוס מקום ("הצלחתי" להחנות שם 3-4 פעמים) לכל היותר. 2) תלוי דף על שער המתחם, שביקש יפה (!) לא להעמיד רכבים בתאריך מסוים מכיוון שצריכים לעשות עבודות במתחם, והזהיר שרכבים שלא יעשו זאת יגררו. הכניסה למתחם הינה חלק משפת המדרכה, אבל יש מפרץ כניסה עמוק המאפשר מעבר להולכי רגל. בנוסף, אין שפת מדרכה באותו מקום על מנת לאפשר גישה לשער. את הדו"ח קיבלו לא כל הרכבים, אלא רק חצי מהם. החצי השני, היה כמעט באותם תנאים, עם שינוי יחיד שהגלגלים הקדמיים היו על גבעה קטנה מחול. יש לציין, שגם כאשר עברתי בימים אחרי המקרה ליד מקום הזה, לא ניתנו שום דוחות למכוניות. מצורפים תצלומים מיום הדו"ח (רכב מיצובישי לנסר אפור). אפשר לראות בבירור כי הרכב משאיר יותר מ-3 מטר מעבר בטוח, כאשר הרכבים שלא קיבלו דו"ח, מאפשרים גם פחות משתי מטר. השאלות שלי הם: 1) האם יש פה בסיס לעבירה, אם הרכב הועמד מול השער שאינו בשימוש (או בשימוש חלקי), וככל הנראה בעליו מותיר זאת? 2) אם יש בסיס, האם ניתן לראות עבירה זו כחניה במקום אסור, במקום חניה על מדרכה? 3) אם זאת עדיין חנייה על מדרכה, האם אפשר לדרוש הקלה, מכיוון שהרכב משאיר יותר מ-3 מטר מעבר בטוח, אפילו שעומד עם ארבעת הגלגלים במפרץ חניה? 4) ואחרון חביב, האם שווה ללכת למשפט עם זה, או שהשופט יכול לחייב אותי בעלויות נוספות שיגדילו את גובה הקנס? הכוונה היא, אם אני יכול לטעון לתמימות דעת (אשר מה שקרה באמת), מכיוון שעמדו רכבים נוספים במקום, המדרכה היא אינה מדרכה רגילה אלא בעצם כניסה למתחם לכל דבר. הייתי כבר בעירייה ודרשתי ביטול – נעניתי בתשובת שלילה כי לטענתם מדרכה זו מדרכה. תודה מראש, אלי.

    • דו"ח מדרכה על עמידה מול שער כניסה לחצר
      אלי | 31/08/2009 21:12

      עוד תמונה אחת להמחשת המצב.

    • האם אתה תמים?
      יעקבי | 31/08/2009 23:56

      1. חנית על המדרכה ומול שער כניסה. אלה שתי עברות וכל אחת בפני עצמה. ומה פירוש "ככל הנראה בעליו מתיר זאת"? אין לחנות בכניסה לחצר או חניה או מפעל או כל דבר אחר. 2. אכן יש בסיס לדו"ח שקבלת. בשני המקרים הקנס הוא 250 ש"ח. 3. אני מניח שקבלת קנס של 250 ש"ח משום שהותרת יותר מ- 130 ס"מ רוחב כדי לאפשר מעבר להולכי רגל. אין מקום להקלה. 4. אל תלך למשפט. לך לדואר! נדמה שאבני השפה במקום צבועות אדום-לבן? 5. אין אכיפה סדירה במקום ומידי פעם מזדמן לשם שוטר או פקח או שהגיעו בעקבות תלונת בעלי המקום.

      • יותר נכון לא מבין
        אלי | 01/09/2009 00:55

        תודה על התגובה. 3 שאלות לבירור: 1) במקרה כזה יש כפל עבירות? פעם ראשונה שאני שומע על זה, שרשות עירונית תיתן על שתי עבירות בדו"ח אחד. דרך כלל נותנים לפי הכבד יותר, לפי ניסיוני. "בעליו מותר זאת" – הכוונה שכך זה נראה מהצד כאשר יום-יום עומדים שם מכוניות באין מפריע. תנאי החניה באזור קשים, ויכול להיות שמתעלמים מזה (מצד שני יכול להיות שלא). 2) אין בעיה – אם הקנס היה אכן על 250 ולא על 500 לא הייתי שואל. 3) שוב, הקנס שקיבלתי הוא 500 ולא 250. אם הכנס היה על 250 הייתי משלם ושותק, אבל פה נראה לי לא מובן למה משהשארתי יותר מ 3 מטר מעבר ועדיין קיבלתי את מלוא הסכום. 4) איפה שעמדתי, אבני השפה צבועים אפור דהוי (אם זה משנה משהו). תודה שוב.

        • תשובה
          eyals05 | 01/09/2009 11:09

          העיריות נותנות דוחות מכוחו של חוק עזר עירוני, וברוב הרשויות חנייה על המדרכה עם ארבעה גלגלים גוררת קנס של 500 ש"ח ולא 250 כמו של משטרה כאשר נשאר מעבר של יותר מ- 1.3 מטר.

          • שאלה אחרונה
            אלי | 01/09/2009 12:06

            יש טעם ללכת לריב על זה בבית המשפט, ולבקש להוריד ל-250 ש"ח. או שבגלל שהעבירה היא פה כפולה כביכול, זה רק עלול לגרום יותר נזק? תודה שוב.

            • אתה מוזמן ללכת לדואר
              eyals05 | 01/09/2009 14:17

              אין לך למה לבקש להישפט. כמו שכתבתי בתגובה הקודמת, קיבלת דו"ח מהעירייה על כך שעברת על חוק העזר העירוני בכך שהחנית את הרכב על המדרכה עם ארבעה גלגלים. הקנס על העבירה הזו לפי חוק העזר העירוני הוא 500 ש"ח. אם היה מדובר בקנס של המשטרה אז היו מאשימים אותך שהחנית את הרכב על המדרכה בניגוד לתקנות התעבורה ושם הקנס במידה ונותר מעבר של 1.3 מטר הוא 250 ש"ח. לרוע מזלך קיבלת קנס מהעירייה ולא מהמשטרה ולכן כל מה שנותר לך לעשות זה לשלם בדואר.

              • תודה על היעוץ
                אלי | 01/09/2009 14:43

                תודה לכולם על היעוץ.