אפשר להמיר את הדוח על שם הנהג

  • קיבלנו דוח לפי תקנה סעיף 9680, חציה אור אדום,סכום
    איל | 31/08/2009 12:09

    אנו חברה קיבלנו דוח לפי תקנה סעיף 9680, חציה אור אדום,סכום של 4000 ש'ח, אנו כנראה יודעים מי הנהג ברכב, א. האם הסכום הגיוני ? ב. הדוח מופיע על שם החברה - הנקודות 10 לא רשום על שם מי , האם על שם החברה יכולים להיות נקודות , ואו אם אנו נשלם הסכום יפנו אלינו שוב ?

    • אפשר להמיר את הדוח על שם הנהג
      eyals05 | 31/08/2009 12:36

      הסכום אכן הגיוני. הקנס על מעבר באור אדום הוא 1000 ש"ח אך מכיוון שעל שם חברה לא ניתן לרשום נקודות (הרי חברה לא יכולה לקבל שלילה), המחוקק החליט כי על עבירה מצולמת כגון מהירות וחציית צומת באור אדום של רכב חברה, הקנס יהיה X4 וזאת על מנת לעודד את החברה לגלות למדינה מי היה הנהג ובכך לתקן את העיוות שנוצר בו נהגים מסוכנים התחמקו מהניקוד. לכן, כל מה שעליכם לעשות הוא לשלוח מכתב ליחידת התנועה המדוברת עם פרטי הנהג ומכתב מהנהג שהוא אכן זה שהרכב היה בחזקתו באותו הזמן והמשטרה תשלח דו"ח חדש לנהג בו הקנס יהיה אלף ש"ח ו- 10 נק'. או שאם אתם מעדיפים לשלם את 4000 השקלים זו גם אופציה. מקווה שעזרתי. אייל

    • הקנס במקור 1000 ש"ח.
      יעקבי | 31/08/2009 12:43

      מאז 2008 כל דו"ח תנועה שנרשם לחובת רכב-חברה ואין יודעים מי הנהג, סכום הקנס נוכפל פי ארבע. אם החברה מסבה את הדו"ח לנהג אזי הוא משלם את הקנס המקורי, שבמקרה זה הוא 1000 ש"ח ומקבל עליו את הנקודות. מטרת החקיקה לעודד חברות מסחריות להסב את הקנסות לנהגים שעברו עברות ובכך יירשם לחובם הניקוד הכרוך בכך. אי הסבת דו"ח כאמור מחייבת תשלום פי ארבע ואין רישום נקודות.

    • דוח קנס לחברה
      עו"ד אילון אורון | 31/08/2009 18:50

      קנס פי ארבעה מאזרח. ניתן לבקש את הסבת הדוח לנהג. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום מהוות תחליף ליעוץ משפטי