למירב ידיעתי יש אשם יחיד והוא זה שלא ציית "לעצור"!

  • תאונת דרכים
    ארז | 31/08/2009 00:17

    שלום, לפני מספר שבועות אשתי נםגעה בתאונת דרכים, כאשר רכב אשר לא ציית לתמרור "עצור" חתך את נתיב הנסיעה שלה ופגע בה בזמן שנסעה בכביש ראשי. כעת, חברת הביטוח של הנג הפוגע מתעקשת להוריד 20% מסכום התביעה בשל מה שנקרא "רשלנות תורמת". האם במקרה כזה, בו ברור כי הנהג הפוגע אשם, יש הצדקה לרשלנות תורמת ? האם כדאי ללכת לתביעות קטנות ? ובכלל, מהו המעמד של ההגדרה "רשלנות תורמת" ? חיפשתי ולא מצאתי לכך התייחסות בחוק. תודה רבה, ארז

    • למירב ידיעתי יש אשם יחיד והוא זה שלא ציית "לעצור"!
      מור "תשמור תגיע רחוק" | 31/08/2009 11:02

      אין לך מה להתרגש הם גם יבקשו להוריד אחרי זה עד עשרים אחוז על זה שהיא לבשה חולצה אדומה ואחרי זה הם ימצאו עד משהו לפי מה שאני יודע כאן אין יותר מאשם אחד ללא ספק שזה הוא אלא אם כן היא גם כן עברה עברת תנועה שיכול להיות שזה אחד המאפינים שגרמו לתאונה זאת אומרת נסעה מהר מידי. וכו' במידה ולא אין לך מה להתרגש היא זכאית מוחלטת (ברוב המקרים כאשר יש השלתבות לנתיב מסוים אין באפשרות הנהג אשר לו הזכות לדעת האם יש לנהג השני הזכות או לא ובחלק מהמקרים קשה אפילו לראות את מקום ההשתלבות של הרכב שיש לו עצור) למרות זאתהיית ממליץ לקחת עורך דין שיוכל לייצג אותך בבטחה זה מקצועו כאן בפורום נמצאים מהטובים שבתחום. אין לראות בתגובה זאת יעוץ הן משפטי והן מקצועי. זוהי דעה אישית.

      • תודה רבה
        ארז | 31/08/2009 12:24

        אני באמת מקווה שזה ילך חלק. חבל שחברות הביטוח פועלות בצורה צינית כזו - כנראה שלא יפצו בבית המשפט אותי על הטרחה (אובדן יום עבודה) ושכר העו"ד.

    • רשלנות תורמת
      עו"ד אילון אורון | 31/08/2009 18:52

      מקובל להפחית אחריות תורמת בשעור שכזה, בתאונות בצומת שהרי לטנגו צריך שניים. תוכלו לפנות לבימ"ש ולהתנגד לכך. האם פניתם לחדר מיון ? בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום מהוות תחליף ליעוץ משפטי

      • רשלנות תורמת
        ארז | 31/08/2009 20:36

        אשתי נפגעה קל, פנינו לחדר מיון.הרכב הפוגע עצר ואז החל לנסוע כאשר אשתי היתה התוך הצומת, כך שלא היתה לה אפשרות למנוע את התאונה.למיטב הבנתי, לא היה לה כל חלק בתאונה. האם עדיין בית-משפט יפסוק לרעתנו רק כי מקובל ?האם ל"רשלנות תורמת" יש מעמד בחוק ? מי קבע למשל, שעל רשלנות תורמת מפחיתים דווקא 20% ?תודה,ארז