הוראת שוטר הוראת רמזור הוראת תמרור לפי הסדר

  • 2 שאלות טכניות
    ל.ר. | 27/08/2009 15:02

    1. ידוע שתוקפו של תמרור ב-20 (הגבלת מהירות) עד הצומת הקרוב. האם "מחלף" בהגדרתו החוקי נחשב לענייננו כצומת? 2. בכניסה לר"ג מאלוף שדה בפניה שמאלה לרחוב הבילויים יש תמרור ב-3 (אסורה פניה שמאלה) ותמרור ב-6 (אסורת פניית פרסה שמאלה) בנוסף קיים רמזור כשהוא ירוק - ה-4 (חץ ירוק שמאל). עד כה נראה כי יש התנגשות בין הרמזור המאשר לכאורה שניתן לפנות שמאלה לבין התמרורים האוסרים זאת. מי גבוה יותר הרמזור המורה שניתן בירוק לפנות שמאלה או אסור בתכלית האיסור לפנות שמאלה? לכל אלו התווסף מתחת לתמרור ב-3 , תמרור אזהרה/הוריה/איסור - א-43 שמציין שהפניה שמאלה אסורה בין השעות 07:00-09:00 בבוקר. השאלה היא למה יש להקשיב תחילה? לרמזור, לתמרור ב-3 לתמרור ב-6 או לתמרור א-43? האם בין השעות 7-9 מותר כשהרמזור תקין לפנות שמאלה? או גם שהוא תקין אסור לפנות שמאלה למרות שהרמזור פועל ומראה ירוק לכיוון שמאל? תודה. מצ"ב קישור ללוח התמרורים.

    • הוראת שוטר הוראת רמזור הוראת תמרור לפי הסדר
      יעקבי | 27/08/2009 23:28

      הוראת שוטר גוברת על הוראת רמזור. הוראת רמזור גוברת על הוראת תמרור. כאשר מערכת הרמזורים אינה פועלת או שנמצאת במצב של "צהוב מהבהב" יש להישמע לתמרורים.

      • האם שלט האזהרה/הוריה בא לפני הרמזור?
        ל.ר. | 28/08/2009 18:52

        כי הוא מודיע שאין פניה שמאלה משעה 07:00-09:00. בהנחה שהרמזור כן פעיל בשעות אלו האם עדיין אני יכול לפנות שמאל?