עברית מימין - מספרים משמאל

  • האם יש טעות בשלט של החניה?
    רן כהן | 27/08/2009 10:42

    למיטב ידיעתי כיוון הקריאה בעברית הוא מימין לשמאל, בטקסט כמו גם במספרים. לכן, אם אני רוצה להגיד שהחניה בתשלום מ8 בבוקר עד 7 בערב, עלי לכתוב "חניה בתשלום: 19-8". נתקלתי בשלט ברמת גן שכתוב בו בצורה ההפוכה8-19, קרי החניה בתשלום מ7 בערב עד 8 בבוקר. אם זכרוני אינו מטעני היתה פעם פסיקה של בית משפט בנושא שקבעה שעברית קוראים מימין לשמאל ולכן בוטל דוח לאדם שחנא במצב דומה בבוקר. האם זכרוני נכון, כלומר כיוון הקריאה הוא אכן מימין לשמאל?

    • עברית מימין - מספרים משמאל  לת
      יעקבי | 27/08/2009 23:11

      • מה שאתה אומר מוזר לי
        רן כהן | 28/08/2009 15:00

        ביום רביעי ביקרתי בירושלים וראיתי שילוט הפוך, כלומר עם כיוון הקריאה מימין לשמאל. למיטב ידיעתי השילוט בבירתנו אמור להיות מדוייק יותר מהשילוט בערים אחרות, בפרט ברמת גן. איזו עיריה צודקת?

        • אגב, שמעתי שיש פסק דין
          רן כהן | 28/08/2009 15:51

          משנת 69 של אדם בשם אנוש בר שלום (בע"פ 281/69 אנוש בר-שלום נ' מדינת ישראל, פ"ד כ"ג(2) 85) שקיבל קנס על בדיוק אותה עברה וטען (והביא חוות דעת בלשן) שעברית קוראים מימין לשמאל גם במספרים. ניסיתי לאתר את פסקהדין הזה אבל בכל המאגרים שבהם נתקלתי מדובר בצפיה למנויים בלבד.

          • איך אתה קורא מספרי טלפונים בשלטים?  לת
            יעקבי | 28/08/2009 18:55

            • לא מדובר על קריאה של מספר בודד
              רן כהן | 28/08/2009 19:28

              אלא על קריאה של רצף מספרים בקונטקסט מסויים.עובדה שיש שילוט שונה גם בעיריית ירושלים וגם בעיריית רמת גן.