דבריך אמת!!!

  • שלילת רשיון
    חביב גבאי | 19/08/2009 02:27

    שלום! לפני כשנה וחצי לערך, הייתי מעורב בתאונת דרכים באשמתי. הרשיון נפסל לי לחודשיים במשטרה והוחזר לי עד המשפט שהתקיים לפני 3 חודשים. במשפט השופט גזר עליי שלילה של חודשיים + קנס כספי ואני ביקשתי, שיאריך לי את זמן השלילה בכדי שלא אשלם קנס, כי ממילא אין ברשותי רכב. יש לציין שאני נהג חדש, והשופט שלל לי ל 3 חודשים + תנאי ל 3 חודשים שלילה למשך שנתיים. לאחר 3 חודשי הפסילה, ניגשתי למשרד הרישוי בכדי לקחת את רשיוני בחזרה. מה גדולה הייתה הפתעתי כשהתברר לי שאני צריך לעבור תאוריה מחדש וטסט ! מה שלא נאמר לי בבית המשפט ! שאלתי היא, האם נהג חדש חייב בתאוריה וטסט כשיש שלילה של 3 חודשים והאם השופט מחוייב לומר לי זאת בעת המשפט ?!? אשמח למענה כנה ומהיר, תודה מראש !!

    • דבריך אמת!!!
      מור "תשמור תגיע רחוק" | 19/08/2009 05:57

      אם אני לא טועה שלילה מעל חודשים מחייבית תאוריה מחדש ומעל 3 חודשים גם וגם אבל תבדוק יותר לעומק. יכול להיות שהשופט לא אמר לך כי זה דבר ברור יחסית אבל גם אם לא התאוריה וטסט מחדש זה ההשלכות של גזר הדין והשופט לא ישב לפרט אותם פרט לפרט. אין לראות בתגובה זאת יעוץ או הכונה הן מיקצועית והן משפטית.

    • נהג חדש בפסילה 3 חודשים - הלך הרישיון
      יעקבי | 19/08/2009 08:02

      שלום חביב, אני מניח שהיית מעורב בתאונה עם פצוע/ים. לידיעתך, נהג חדש מאבד את רישיון הנהיגה שלו אם עבר על אחת מ-12 עברות וביניהן: עבירה לפי הפקודה או התקנות על פיה הורשע בתאונת דרכים שבה נפגע אדם עבירה שבית המשפט גזר על מי שעבר אותה, פסילה בפועל מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים או יותר. השופט אינו מחוייב לפרט לך את ההשלכות של גזר הדין.