הכל ביחד וכל אחד לחוד...

  • האם יש עילה לביטול?
    שירן | 17/08/2009 18:11

    שלום, אתמול בבוקר נסעתי עם בן זוגי ברחוב מנחם בגין בת"א. עצרתי באדום לבן על מנת לרדת לחנות המחשבים לקחת את המחשב שלי. בן זוגי תכנן לסיים את שיחת הטלפון שלו ולעבור למושב הנהג. בטרם הספיק לעבור, הגיעה ניידת ושוטרת ביקשה ממנו מסמכם. בן זוגי הציע להזיז את הרכב במידי אך השוטרת לא הסכימה. משלא מצא את המסמכים ברכב התקשר לשאול אותי. כמובן שמיד חזרתי למקום (תוך 20 שניות) ותוך כדי ריצה למקום נזכרתי כי שכחתי את כל המסמכים כולל ארנק בתיק שאיתו נסענו לצפון יום לפני. הסברתי זאת לשוטרת ואמרתי לה שהיא יכולה אפילו לראות בתיק שלי שאין לי אפילו ארנק ולהפתעתי היא הסכימה. הראתי לה כי התיק שלי ריק והיא התרצתה. הצעתי לגשת לתחנת המשטרה על מנת להציג את המסמכים הרלוונטים (במחשבה כי זאת הבעיה היחידה) אך השוטרת אמרה כי אין צורך. היא ביקשה שאחכה על המדרכה וניגשה לרכב שלה. חשבתי שהיא רק מסיימת את הדוח של הבחורה שעמדה לצד הרכב שלפני אך להתפתעתי שנינו קיבלנו דוח. שאלתי את השוטרת "למה את מביאה לי דוח? מה בגלל המסמכים?" והיא אמרה שאגיד תודה שהיא לא הטריחה אותי לתחנת המשטרה על מנת להזדהות ושאסור לעצור באדום לבן אפילו לשנייה. לאחר שנסעתי ראיתי בדוח כי כתוב שהדוח הודבק על השמשה מה שבכלל לא נכון - הוא הרי ניתן לי ביד! ולכן גם כל דברי הנהג - לא נכתבו! כל מה שאמרתי כאילו לא נאמר! רק מה - בדוח שבו היא מתארת את העברה כתבה השוטרת כי חניתי באדום לבן - שוב לא נכון, הרכב היה ממונע ובן זוגי היה בתוך הרכב. כמו כן היה כתוב כי חזרתי מחנות מחשבים לטענתי וכי הזזתי את הרכב - איך היא יכלה לכתוב שטענתי את זה ושהזזתי את הרכב אם הדוח נדבק על השמשה??? קצת סתירה הייתי אומרת... האם יש עילה לביטול הדוח? אני אשמח לתשובה בהקדם כי אני ממש לחוצה! תודה!

    • הכל ביחד וכל אחד לחוד...
      יעקבי | 17/08/2009 21:52

      לשירן, ראשית אציג לך את הוראת תקנת אבני שפה הצבועות אדום-לבן: "אסורה כל עצירה או חניה בכביש אלא אם דרוש הדבר למילוי הוראת כל דין". היות שרכבך היה מונע מדובר בעצירה וזו עברה כלשון החוק. בנוסף לעברה זו לא נמצאו עימך רישיון הרכב ולא תעודת הביטוח (ובלא ארנק) גם לא רישיון הנהיגה ואף לא כל תעודה מזהה אחרת. אלה ארבע עברות המחייבות את השוטר/ת לעכבך לתחנה לצורך זיהוי. משהעדיפה השוטרת שלא לעכבך היא רשמה לך דו"ח חניה (הדבקה על הרכב) בהעדר פרטי הנהג אלא לפי פרטי הרכב (מספר, צבע ותוצרת). על פי הנוהל, אם הופיע הנהג במהלך רישום דו"ח חניה, יש למלא את כל פרטיו בדו"ח. במקרה שלך לא נמצאו תעודות מזהות ועל כן היה צורך לעכבך לתחנה עד שמאן דהוא יביא את מסמכייך (יכול לקחת זמן!). מכאן תביני שהשוטרת חרגה מן הנוהל מצד אחד וחסכה לך עיכוב וטרחת הבאת מסמכים מאידך. האם זו עילה לביטול הדו"ח? היתה עברה (עצירה לאורך אבני שפה הצבועות אדום-לבן) ואת מודה בה רק שאינך מכירה בה כעברה. השאר שקלא וטריא.

      • אני כן מודה בעברה
        שירן | 17/08/2009 22:32

        רק שהשוטרת בכלל לא אמרה לי שהיא רושמת לי דוח, ולי לא הייתה בעיה ללכת לתחנה ולהזדהות. מפריע לי שכל מה שאמרתי לא נרשם. סה"כ אין לי עברות ויש לי 10 שנים רשיון כלומר אני לא נהגת צעירה ואם הייתי יודעת שהיא רושמת לי דוח הייתי מנסה לבקש ממנה להמיר באזהרה כי סה"כ לא הייתה לי כוונה לחנות באדום לבן ולהבא אני גם לא אעצור באדום לבן. סה"כ התחלפנו כנהגים והשוטרת מחוייבת לרשום את מה שיש להגיד - שוב לא איכפת היה לי לפנות לתחנה. איך אני אוכל להגיע למשפט עכשיו? הרי הפרטים ממש מסולפים שם. וזה לא שלא רצה להטריח אותי אלא שהיו שם עוד 3 אנשים שחיכול לדוח ממנה כך שרצתה לחסוך לעצמה זמן.

        • על עבירת חניה אין דוח אזהרה
          גיא "אנשים באדום" | 17/08/2009 23:38

          שירן, לעניין העובדות - עצרתם את הרכב במקום בו אבני השפה צבועות "אדום לבן" , ועל כך אנו מסכימים וזאת על פי הודעתך הראשונה. עלייך להבין כי זאת עבירה וזאת הסיבה שנפגשת עם השוטרת. לשוטרת יש את שיקול הדעת האם לרשום דוח / לעשות "נו נו נו" בע"פ / לתת דוח אזהרה (על עבירות חניה אין דוח אזהרה). כנראה שחניה במקום זה מהווה הפרעה לתנועה ואולי אף מהווה סיכון. אין זה משנה לעצם העניין לכמה זמן חנית, כי גם תוך "20 שניות" עלולה להיגרם תאונה. השוטרת רצתה "לחסוך" לך את הצורך בעיכוב בתחנה , הצורך שמישהו יגיע לתחנה עם המסמכים / לזהות אותך, ולא רצתה "לבזבז" את זמנה. בגלל שהמסמכים לא היו איתך, השוטרת רשמה את הדוח בסטטוס "הדבקה". לדברייך אין משקל רציני, "מול" השוטרת ועצם העובדה לעבירה שביצעת. לצערי המנטליות של הנהג הישראלי (והתייחסותי היא כללית ולאו דוקא אלייך) היא שכולם חייבים לו, שהוא תמיד בסדר ושגם אם הלך לכספומט / לבית מרקחת / לתופרת או לא יודע לאן ....... זה היה רק לשניה ולשוטר אין כל זכות לרשום לו דוח.אז הגיע הזמן שנבין שדי לעבירות התנועה הגורמות לכאב בכיס או בגוף או בלב או כולם יחדיו. הגיע הזמן שננהג באחריות ובבטיחות ! נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • מי "קיבל " את הדו"ח
            מיקו | 18/08/2009 00:25

            את, או הרכב , ( כלומר שמך מצויין על הדו"ח ,או רק מספר הרכב ??)

            • הרכב קיבל כביכול את הדוח
              שירן | 18/08/2009 01:17

              לא היו ממואלים הפרטים שלי. אני לא באה לטעון שאני בסדר, אבל אני גם חושבת שהשוטרת הייתה ממש לא בסדר, לא התייחסה אליי או למה שאמרתי ופשוט נתנה לי את הדוח. אם רק הייתי יודעת שהיא בכלל מתכוונת לשום אותו הייתי מנסה להסביר לה שחבר שלי בא לעבור למושב הנהג על מנת להמשיך לנסוע ברכב, אני רק ירדתי מהרכב. ולא, זה ממש לא היה מקום מסוכן שיכול לגרום לתאונה. אני חושבת שבזה שהיא כתבה שהזזתי את הרכב ומצד שני כתבה שהדבירקה לי את הדוח על השמשה, זו החמרה של המעשה כי זה כאילו חניתי שם וזה ממש לא נכון! יש הבדל גדול בין מי שחונה לבין מי שמתחלף עם נהג אחר שימשיך בנסיעה!

              • תנסי את מזלך .......
                גיא "אנשים באדום" | 18/08/2009 05:42

                תכתבי מכתב בו את מבקשת להתחשב בנסיבות, תדגישי שהתחלפת עם הבן זוג (ברשותך, אפשר היה לעשות זאת מראש / במקום אחר) תכתבי על התנהגות השוטרת, ואולי ......... בגב הדוח יש את הכתובת המתאימה, כמדומני שאת צריכה לכתוב למרחב ירקון. בהצלחה ! נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

                • עיצה .
                  מיקו | 18/08/2009 09:33

                  על עבירת חניה , עצירה ,תקנה 72 אין נקודות , למזלך מי שקיבל את הדו"ח זה הרכב ולא את . כלומר אם תישלמי את הדו"ח ( כמובן , לפני שהוא יגיע על שמך בדואר ) ההרשעה לא תהייה עליך ולא יהיה רשום בשום מקום שקיבלת דו"ח ,ולא יהיה לך שום "כתם" אם תערערי גם אם יוותרו לך ( דבר שלא מובן מאילו ) ישאר הרישום שביקשת. עיצה ,שלמי,והעבירה לא תהיה רשומה בגליון ההרשעות שלך , ( מה שגם לפי הסיפור שלך , שלך ,לא של השוטרת את אשמה ,,,,, )