מן הסתם ראו אותך נוסע

  • לקיחת טרקטורון
    שרון | 16/08/2009 10:38

    שלום רב! נסעתי עם הטרקטורון שלי בתוך הישוב בנימינה (מושבה) ,ללא קשת . נסעתי לחבר בכדי להרכיב קשת על הטרקטורון.לכשהגעתי לחבר הטרקטורון חנה ליד ביתו כשאנחנו מתכננים בו בזמן להתקין את הקשת בטיחות.עבר קצין מודיעין+מפקד משטרה שהביאו לי דוחות אין סוף גם על הקשת בזמן שהרכב חונה.כמו כן לא הסתפקו רק בדוחות אלא גם הזמנה לבית משפט על כך שאין קשת בטיחות.כמו כן לא הספיק בית משפט+דוחות.הזמינו גרר בכדי לאסוף את הטרקטורון לתחנה על מנת לבדוק את תקינותו על הכביש.ברצוני לציין שאני חייל יצאתי לחופשה ולקבל התהגות כ"כ בוטה משוטרים כמה וכמה מפקש משטרה שהתנהגותם לא רחוקה מעברינות ברחוב ומכל המשתמע בעברינות בכלל.אשמח לקבל את עצתך בענין ואיך אוכל להציל את המצב ואת הטרקטורון.והאם בכלל ניתן להביא דוח לטרקטרון עומד ולא נוסע? אשמח לתשובה מהירה בנדון.

    • מן הסתם ראו אותך נוסע
      יעקבי | 16/08/2009 12:23

      נהיגה ללא קשת ביטחון היא עברה שאינה ברירת קנס אלא הזמנה לדין. כל השאר נגזר מתגובותיך והתנהגותך. נ.ב. האם היתה לוחית רישוי בטרקטורון? האם חבשת קסדת מגן בזמן שנהגת? האם רישיון הטרקטורון (טסט) בתוקף? האם היתה לך פוליסת ביטוח בתוקף? ועוד נ.ב. עצם נהיגתך בכבישי המושבה היא עברה בפני עצמה.

      • לקיחת טרקטורון
        שרון | 16/08/2009 21:53

        ערב טוב יעקבי , סליחה , ניסחתי את השאלה באופן לא תקין.לא נסעתי על הטרקטורון. הטרקטורון חנה לצד המדרכה לאחר שדחפתי אותו 2 ק"מ. ליד בית של חבר על מנת להתקין קשת בטיחות.ואז המפקד משטרה התחיל להציף בדוחות .והרים את הטרקטורון לשם בדיקת תקינותו? האם ניתן לתת דוח לטרקטורון חונה בלבד ? האם ניתן להרים טרקטורון בגרר כשהוא חונה בלבד ? יש ביטוח לטרקטורון יש רישיון נהיגה של טרקטורון.

        • ראה תקנה 164...
          יעקבי | 17/08/2009 07:13

          מכובדי שרון, לדבריך "דחפת את הטרקטורון 2 ק"מ". קצת קשה לקבל טענה זו ובכל זאת עברת על תקנה 164 וזו לשונה: 164. .... מי שמסיע רכב בכוח גופו דינו כדין נוהג רכב. לטובתך, אל תשתמש בטיעון זה.

          • לקיחת טרקטורון
            שרון | 17/08/2009 11:36

            תודה רבה