תשובה חלקית

  • כניסה לצומת גדולה כשהרמזור צהוב
    יגאל כהן | 15/08/2009 19:06

    נכנסתי לצומת גדולה בדיוק כשהרמזור התחלף מירוק לצהוב ומיד לאדום כך שנתפסתי בתוך הצומת באדום ,מאיזה שלב המצלמה מתחילה לצלם האם יש דרך להוכיח שלא נכנסתי לצומת באדום? מה גובה הקנס על מעבר באור אדום וכמה נקודות ולאיזה תקופה הנקודות? אודה לקבלת תשובה .

    • תשובה חלקית
      מור "תשמור תגיע רחוק" | 15/08/2009 20:24

      מה הדרך להוכיח אני לא יודע אבל גם אם תוכיח אתה תחטוף על כניסה לצומת עמוסה. שיקולים שלך. לגבי העונש. זה 1000 שקל ו10 נקודות למשך שנתיים כרגיל.

    • יש לך מזל .........
      גיא "אנשים באדום" | 15/08/2009 21:00

      המצלמה מצלמת מספר שניות לאחר שהאור האדום נדלק ובאותו זמן אתה חוצה את קו העצירה / קו הצומת וחוצה את הצומת. חציית צומת באוראדום היא עבירה מסוכנת וחמורה העלולה להסתיים באסון נוראי וכואב מאוד. הקנס הוא 1000 ש"ח ו - 10 נקודות. יגאל אני מניח שלא התכוונת אבל זכור שהיית עלול להיות במקום אחר... תשתדל להקפיד על חוקי התנועה וטיפ קטן שעשוי להציל רבים - גם כשיש לך ירוק / זכות קדימה, האט לשנייה ותוודא שאף אחד לא גונב לך את הזכות ! נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • 2 שניות לאחר המופע האדום
      יעקבי | 16/08/2009 07:25

      מצלמות במערכת רמזורים מצלמות (תמונה ראשונה) בד"כ 2 שניות לאחר תחילת המופע האדום ושוב (תמונה שניה) כעבור עוד שניה. הקנס בגין עברה של אי ציות ל"אדום" - 1000 ש"ח + 10 נקודות. תוקף הנקודות לשנתיים. בקרוב תיכנס לתוקפה תקנה מחמירה. אם נהג יעבור את קו העצירה ב"אדום" 4 שניות לאחר תחילת המופע האדום הוא יוזמן לדין והעונש הצפוי יכלול קנס גבוה יותר וגם שלילת רישיון.

    • צומת זה זכר ולא נקבה
      עו"ד אילון אורון | 17/08/2009 19:20

      ולגופו של עניין, נראה כי ניתן יהיה להעמיד אותך לדין על עבירה של כניסה לצומת לא פנוי - עבירה המחייבת ב 6 נקודות. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינם מהוות תחליף ליעוץ