מדרכה לצד הכביש היא שטח ציבורי אלא אם הוכרז אחרת.

  • חניה על המדרכה בכניסה לחניה פרטית מקורה. חוקי??
    שוטר תנועה | 07/08/2009 15:35

    בהרבה רחובות במודיעין, הכניסה לחניה הפרטית המקורה היא דרך המדרכה להולכי רגל. בהרבה מקרים הנהגים מחנים את רכבם מתוך עצלנות לפני הכניסה לחניה הפרטית שלהם על המדרכה. האם אפשרי שקטע המדרכה, הוא שטח פרטי של בעל החניה ועל כן לא ניתן לרשום לו דו"ח על חניה על מדרכה?? במקרים רבים בחנייתו של הרכב, כמעט ולא נותר מעבר להולכי רגל לעבור במרכה בנוחות. כלומר השטח למעבר הוא פחות מ 130 ס"מ.

    • מדרכה לצד הכביש היא שטח ציבורי אלא אם הוכרז אחרת.
      יעקבי | 07/08/2009 17:31

      החונה על המדרכה עם שני גלגלים ויותר עובר עברה . הקנס 250 ש"ח. אם לא הותיר במדרכה מירווח של 1.30 מ' הקנס גדל ל- 500 ש"ח. לעיתים אין השוטרים אוכפים עברות אלה מפאת העדיפות להתעסק עם עברות מסוכנות אחרות. אבל... אם מתקבלת תלונה מאזרח אזי שולחים ניידת ולבעל הרכב נרשם דו"ח תנועה. ניתן לדווח גם לשיטור המשולב או לפיקוח העירוני.

      • תודה לך. מה שכתבת נכון ידוע לי. השאלה באם יתכן -->
        שוטר תנועה | 07/08/2009 18:03

        שחלק מהמדרכה הוא שטח פרטי??

        • חלק מהמדרכה המהווה כניסה לחניה פרטית אינו פרטי.
          יעקבי | 08/08/2009 17:31

          נא עיין בהגדרות בתקנות התעבורה: כביש (ומדרכה בצידו) שיש לציבור זכות לנוע בו, חלים עליו חוקי התעבורה. במקרה שלך, קטע המדרכה (ששוליו מצד הכביש נמוכים) מהווה תחום משותף לתנועת הולכי רגל וגם לתנועת כלי רכב אל החניה וממנה. משום כך לא ניתן לאכוף את התקנה האוסרת נסיעה על המדרכה, אך בהחלט אפשר וניתן לאכוף את הציות לתקנה האוסרת חניה על המדרכה.

          • ועוד שאלה, האם יש לקצין משטרה סמכות לתת אישור ל-->
            שוטר תנועה | 08/08/2009 18:42

            לחנייה על מדרכה ?? הכוונה באופן קבוע, לא זמני עקב אירוע כזה או אחר.

            • קצין המשטרה עשה מעשה בלתי חוקי..
              שוטר תנועה | 09/08/2009 18:30

              טוב, בדקתי במחלקת הנדסה בעיריה. אין דבר שכזה בכתובים שמדרכה לפני חניה שייכת לדייר ומכאן שקצין המשטרה פעל שלא כשורה בלשון המעטה. המשך יבוא.