תוספת קטנה

  • דוח תנועה,התנהגות מבישה של מתנדבי מתנ"א- עזרה
    נועה | 01/08/2009 15:50

    שלום לכם, אתמול עצרו אותנו מתנדבי מתנ"א בכביש 2. המתנדב דיבר אלינו בגסות ובצעקות למרות שלפחות בהתחלה ענינו בנימוס רב. הוא ציין כי האורות האחוריים של הרכב אינם עובדים- הודינו לו על העדכון וציינו כי לא ידענו וכי האורות הקדמיים עובדים ובזמן הנסיעה לא היה ביכולתנו לדעת על האחוריים. כל השיחה כולל הפתיחה לוותה בלעג מצידו ואמירות מאיימות. כשהעזנו לבקש ליסוע עוד 1.5 ק"מ לת.דלק לבדוק מה הבעיה התחמם והחל לצעוק עלינו עוד יותר. לאחר שלקח כל המסמכים שביקש עיכב אותנו כ15 דק' ובכל פעם שניסינו לברר מה קרה מדוע לא חוזר צרח בגסות שנחזור לרכב. כשחזר נתן את הדו"ח (100 ש"ח +2 נק'). רגע לפני שנתן הדו"ח זרק סיגריה למול עיני (נאמנת ניקיון). לאחר שנתן הדו"ח הצגתי את תעודת נאמן הניקיון וביקשתי את פרטיו (שם ות.ז.) אותם הוא מחוייב למסור עפ"י חוק שמירת ניקיון וגם מתוקף תפקידו. בתגובה ברחו שני השוטרים לרכבם. שכיצאנו אחריהם ואמרנו להם שאסור להם לברוח ושהם ישלמו על השלכת הפסולת ועל אי מסירת הפרטים יצא אחד מהם בתנועות מאיימות וצרח עלינו חוצפנים תחזרו עכשיו לרכב. נכנסנו לרכב שלנו והוא ביקש בצרחות את רישיון הנהיגה שאלנו אותו למה? יש לך את הפרטים הרגע רשמת לנו דו"ח כשהוא החל לאיים שזה יגמר רע מאוד מבחינתנו הנהג נתן לו את הרישיון, אך הוא סירב לקבל ואמר: נתתי לך הזדמנות לתת מקודם, עכשיו אני לא לוקח והלך. חיכינו עוד רבע שעה שלאחריה חזר ואמר נתתי לכם את הדו"ח הראשון ביד דו"ח נוסף תקבלו בדואר כששאלנו על איזו עבירה הסתובב והלך בלי לענות. האם יש למישהו מושג מה יכול להיות אותו דו"ח נוסף? בכוונתנו להתלונן נגד המתנדבים הללו על התנהגותם וכמובן על אי מסירת הפרטים והשלכת הפסולת. סליחה שקצת ארוך ותודה מראש לעונים, נועה.

    • תוספת קטנה
      נועה | 01/08/2009 16:02

      יש לציין כי לנהג אין הרשעות קודמות וכי נסענו כחוק- בנתיב הימני במהירות 80 קמ"ש. אני עדיין מזועזעת מהתנהגות המתנדבים. אנחנו אנשים שומרי ויראי חוק וממש לא ידענו שהאורות לא עובדים ומאוד הודינו לו על הדיווח ולא התווכחנו על הקנס- היחס שקיבלנו מההתחלה ועד הסוף, יחס שמגיע אולי למי שפגע באדם, נהג בשיכרות או על 180 בכביש החוף לא הגיע לנו.

      • פשוט להבקש להשפט (מאחורי הדוח) ולשם הם כן יגיעו
        מור"תשמור תגיע רחוק" | 01/08/2009 16:41

        במידה ואכן כל היתה התנהגות אני מסכים איתך במאת אחוזים כי הם צריכים לשלם הן על התנהגותם והן על אי הצגת פרטיהם ללא קשר לזריקת הסיגריה אלא שכול שוטר בישראל כולל קצין חייב להציג את פרטיו לכול דורש עם עילה בפרט מתנדב תנועה ולגבי זריקת הסיגריה את יכולה גם לרשום את הדוח שאתת רוצה לרשום גם על מספר הרכב (הניידת) ומשטרת התנועה כבר תדאג שזה יגיע לנהג. לגבי הדוח שהוא אמר שהוא ישלח לך בדואר אני כמעט בטוח שזה היה על מנת להפחיד אותכם ולא שבאמת הוא ישלח לך דוח לבית מכיון שאין על מה ומכול סיבה שהיא שהוא יבחר אתם תוכלו לצאת נקיים. במידה והוא כן ישלח ואתם תבקשו להשפט ותספרו לשופט את מעלליו ושאכן הוא כתב עד דוח על לא עוול בחפיך אתם גם תקבלו פיצוי הולם. אין לראות בתגובה זאת יעוץ או הכונה הן מיקצועית והן משפטית.

    • הדוח חוקי וכשר! התנהגותם בזויה ומביישת!
      גיא "אנשים באדום" | 01/08/2009 19:13

      אני מתנדב ביח' תנועה של המשטרה (יחידה עירונית,להבדיל ממתנדבי מתנ"א המסיירים בכבישים הבין עירוניים). אני מתנדב קשוח, מקצועי, נחוש, לא ותרן ובמקביל אדיב ומקשיב. עבירות התנועה במקרים רבים גורמות לאסונות, שרק אחריהם מבינים את המשמעות של עבירת תנועה ואת הסיבה למתן דוח ע"י שוטר. יחד עם זאת אני מגנה ומתעב התנהגות כמתואר כאן.אין לכך כל מקום, אין כל סיבה ששוטר / מתנדב, יתנהג / ידבר / יפעל, בצורה כזו. התנהגות כזו בניגוד לכל נוהל / הנחיה / הגיון, הקיימים ומעכירה על העבודה הטובה והמקצועית הנעשית ע"י שוטרים / מתנדבים רבים וטובים להבדיל ממתנדבים אלה. אני הייתי פועל בשני מישורים : מצד אחד משלם את הדוח (באופן עובדתי נעברה עבירה, גם אם לא ידעתם עליה, באופן עקרוני לפני תחילת הנסיעה יש לבדוק שהרכב תקין, מה גם שהאורות עלולים להתקלקל "בדרך". לא כאן הזמן לדון אם היה ניתן לנקוט בצעד חמור פחות מדוח). מצד שני כותב מכתב ענייני! תמציתי! ללא תוספות מיותרות, לגבי כל ההתנהלות מעבר לדוח עצמו. את המכתב יש להפנות למפקד היחידה שלהם (השם רשום בצד שמאל בחלק העליון של הדוח) את כתובת היחידה ניתן למצוא בגב הדוח. שלחי את המכתב בהקדם עם צילום הדוח בדואר רשום (שמרי את האישור). במכתב תצייני כי בכוונתך לשלם את הדוח (גם אם זה למראית עין) וכי מכתבך אינו מלין על עצם הדוח עצמו, אלא על ההתנהגות שהתלוותה לכך כפי שתיארת כאן.עצם שליחת המכתב מוקדם ככל האפשר מוכיח שאינך מנסה להתחמק או "להרוויח זמן" וכי את הגונה ועניינית! לגבי ה"תוספת הקטנה" בידיעתך הנוספת - אין ! כל קשר אם לנהג הרשעות קודמות, מהירות נסיעתו וכד'. המקצועיות של השוטר אינה נמדדת בצעקותיו, אלא בהתנהגות תקיפה ואדיבה גם יחד. אשמח לסייע לך גם בהמשך ולהתעדכן על המשך ההשתלשלות. נהגי באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • תודה לכם על תשובותיכם הענייניות
        נועה | 01/08/2009 20:25

        אין לנו ספק כי נעברה עבירה גם אם בתום לב וכי עלינו לשלם הקנס.על כך אנו לא חולקים. הסיבה היחידה שחשבנו לבקש בימ"ש היא בכדי להלין על התנהגות המתנדבים שגם אם לא מצאו לנכון לנקוט בגישה אחרת שלא כוללת דו"ח היו יכולים לומר הדברים בצורה יותר אסרטיבית ומחנכת ולא בצורה בוטה ופוגענית והתייחסות אלינו כאילו חס וחלילה רצחנו מישהו. לומר את האמת, זהו מפגשי הראשון עם שוטרים/מתנדבים שקנסו אותי או את הנהג לצידי. עד כה בבדיקת רישיונות שיגרתית נתקלתי באנשים אדיבים ושירותיים וחבל לי כל כך שאנשים כאלו (שביניהם מתנדב בכיר וותיק לפי בדיקותיי) מוציאים שם רע למתנדבים טובים והגונים אחרים. כמובן שנתלונן על התנהגותם במתן הדו"ח ולא על עצם הדו"ח. השאלה שמטרידה אותי מעבר ל100 ש"ח שנשלם, איזה דו"ח בדיוק ועל מה יכול מתנדב במתנ"א לשלוח אלינו הביתה בנוסף לזה שכבר נתן לנו? כשאמר שמעבר לדוח שנתן לנו ישלח נוסף הביתה הוא לא ענה לשאלתנו על מה שולח דו"ח נוסף ופשוט הפנה את הגב(האם בגלל שהנהג לא חתם שולחים אותו הדו"ח בדואר?). האם יכול לטעון כי הפרענו לעבודתו?אחרי שנתן הדוח ולקחנו ביקשתי פרטיהם בשל השלכת הסיגריה , האם העלבת עובד ציבור- בזה שהעזתי לומר לו שברח לניידת שאסור לו לברוח בלי למסור לי פרטים ושהוא עלול לשלם על כך? ותוך כמה זמן דו"ח כזה (אם בכלל קיים..) אמור להגיע? סליחה על אורך הדברים ועל המשך הדיון בנושא- אני מאוד מוטרדת כל הסופ"ש שכן אני לא רגילה (תודה לאל) באירועים כאלו ואני כל כך זהירה בדרכים ושומרת חוק בכל תחומי חיי שהאירוע ערער אותי מאוד.

        • חבל על הלחץ, תרגיעי, יהיה בסדר!
          גיא "אנשים באדום" | 01/08/2009 21:58

          אני כלל לא בטוח שבית משפט הוא המקום הטוב ביותר לעניין זה. חוששני שהשופט יתייחס יותר לעניין הדוח עצמו ולא לדינמיקה של השוטרים. אם היתה בעיה בדוח עצמו זה כבר סיפור אחר, מכיוון שאין כל בעיה עם הדוח, לא נראה שיש לגשת למשפט. אני מציע שכרגע תכינו את המכתב ובינתיים תוכלו לברר יותר פרטים ואני מאמין שתקבלו סיוע נוסף, אני מתכונן לפנות לחבריי להתנדבות לגבי פנייתך. לגבי הדוח הנוסף - אם לא נאמר לכם על מה הדוח ...... הוא יכול רק להגיש דוח כנגד עצמו על התנהגות בזויה מביישת ומגעילה ! אם השוטר פגש באזרח גם אם הוא לא נותן לו את הדוח "ביד" הוא חייב להגיד לו על מה ולמה ......... אני מאחל לכם שיהיה לכם שבוע קל ונעים יותר מסוף השבוע וקחי הכל ב COOL כי החיים חשובים יותר ! נהגי באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • אם העובדות נכונות - אני כמתנדב במשטרה מתבייש
      יקיפ | 02/08/2009 00:01

      בכל מקרה בדוח שנמסר לכן יש את פרטיו של רושם הדוח ואול, אם הוא פעל נכון, גם פרטי שותפו.  וראוי להתלונן במח"ש  ותוכלי לתת לו דוח נאמנת נקיון. כמו כן על פי הנחיות של המשטרה לא נהוג לתת דוחות על אורות אחוריים, למרות שזו עבירה והדו"ח חוקי. המדיניות להאיר את עיני הנהג ולאפשר לו לתקן את האורות.

    • המרת הדו"ח באזהרה
      איל | 06/08/2009 12:36

      שוב כמו קודמי בתור מתנדב תנועה ית"מ הנני מתבייש בהתנהגות השוטר / מתנדב. מעבר לכך לפני שתשלמי את הדו"ח שקיבלת : במידה והנהג הינו בעל רשיון נהיגה מעל 5 שנים וללא עבירות מעל שנתיים אני ממליץ לשלוח מכתב לאגף התנועה ולבקש להמיר את הדו"ח בדו"ח אזהרה. דו"ח אזהרה אינו נושא תשלום קנס אלא מתריע שבמידה ובשנתיים הבאות תתבצע עבירה ע"י הנהג הוא יקבל דו"ח תנועה